Бойка Атанасовакореспондент на Труд в Атина Сърцето на 6-годишният Томас,

...
Бойка Атанасовакореспондент на Труд в Атина Сърцето на 6-годишният Томас,
Коментари Харесай

Трогатален ход на родители! Органите на 6-годишния Томас от Гревена отиват при 7 деца

Бойка Атанасова

сътрудник на " Труд " в Атина

Сърцето на 6-годишният Томас, който умря незаслужено и прибързано, в този момент ще бие за момиче на неговата възраст, което ще получи подарък живот, даден от фамилията на 6-годишното дете, когато лекарите ги осведомиха, че детето е в мозъчна гибел.

Както оповестява Държавната телевизия ERT, процесът на взимане на органите на дребния Томас е почнал към 1:30 сутринта в неделя (1.8.) от екипилекари от Италия и Гърция и се чака да завърши към 11.00 часа сутринта.

Според същата информация сърцето на дребния Томас ще бъде обещано на 6-годишно момиче в Торино, дробовете му на 11-годишно момче в Бергамо и една част от черния му дроб на бебе единствено на 5 месеца, а другата част да отиде при пациент в Рим. Неговите роговици и бъбреци ще бъдат дарени на пациенти в Гърция.

Преди да стартират интервенцията, лекарите уважиха с минута безмълвие в операционната памет на 6-годишното дете, което със гибелта си дава живот на доста хора. От своя страна майката на 6-годишния Томас пожела " на добър час " на екипите от лекари с вярата, че сърцето на нейното дете ще сбъдне фантазиите освен на Томас, само че и на реципиента.

Двата полета с лекарите от Италия бяха обслужени от летището на Араксос, като предавителя на летището Йоргос Гувица съобщи в своя обявата: „ Със смесени усеща би трябвало да поздравя всички служащи от нощната промяна, които лоялно извършиха отговорностите си от 21.00 ч. и през цялата нощ и летището на Араксос беше отворено, с цел да обслужи полетите на двата самолета, пристигнали от Италия, с цел да вземат сърцето, белите дробове и черния дроб на дребното момченце, едвам на 6 години, от Гревена. Горещи поздравления за величието на душата, показано от родителите на дребното дете, които, когато бяха осведомени и макар свръхчовешките старания на лекарите от интензивното поделение на болничното заведение в Рио, че детето им е в мозъчна гибел, те подариха органите, с цел да спасят други деца в Гърция и Италия ".

Гревена ще се сбогува с Томас през днешния ден по обяд, като погребението му ще се организира в Светата черква на Евангелистрия.

Друг покъртителен ход на родителите му трогна обществеността, вместо венци, фамилията желае да се събере парична сума в специфичната кутия, която ще бъде ситуирана пред църквата за закупуване и даряване на дефибрилатори на главните учебни заведения в Гревена.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР