Боян Ст. Бенев (р. 1984, София) е предприемач в областта

...
Боян Ст. Бенев (р. 1984, София) е предприемач в областта
Коментари Харесай

20 въпроса: Боян Ст. Бенев

Боян Ст. Бенев (р. 1984, София) е бизнесмен в региона на технологиите и интернационалното развиване. След близо две десетилетия живот във Англия и ранни триумфи (на 16-годишна възраст той записва първата си фирма) Бенев се завръща в България през 2009 година Оттогава той е един от гласовете, които приканват да забележим по оптимистичен и друг метод опциите в страната. През последните години работата го води в Южна Америка, Африка и Азия.

След есеистичните му книги " Две генерации ", в която се пробва да планува по какъв начин могат да наподобяват идващите четиридесет години за България, " Малка книга за действителността " и " Малка книга за бизнеса " в този момент Бенев прави дебют в художествената литература. Неотдавна се появи научнофантастичният му разказ " Едно ", написан на британски и преведен на български от Владимир Полеганов.

В него Бенев показва един дистопичен свят на развити технологии, всевиждаща власт, само че и вяра за излизане от тъмните моменти през историята на основната героиня Айла. Романът от 400 страници е първа част от поредност, всяка книга от която ще срещне сюжета с друг илюстратор - в актуалното издание образната еднаквост е поверена на Георги Маринов.
Като какъв човек се определяте?
Любопитен, спокоен. Понякога по-любопитен от спокоен.
Реклама Нещото, в което вярвате безусловно?
В идните 50 години следва да открием неща, които в този момент считаме за невъзможни. Силно имам вяра, че в науката предстоят фундаментални открития, изключително в областта на физиката евентуално ще забележим неща, които сега са единствено в областта на научната фантастика.
Любимият ви миг от деня?
Сутринта. Изгрев.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да разграничавам дали на някого просто му е забавно това, което приказвам, или в действителност му въздействам положително.
Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Помагам на хора из целия свят да си трансфорат концепциите в нещо същинско. Те петгодишните много си схващат.
Реклама Как си почивате?
Пека кафе. И то нелошо. Вече.
Какво ви зарежда?
Родопите и природата като цяло. Разговори и време, прекарано с хора отвън директния ми балон.
Какво ви разсмива?
Учудващо доста неща.
Какво ви натъжава?
Че най-слабите и лабилните в едно общество постоянно са най-мачканите. Навсякъде, където пътувам, виждам свят на кръстопът. Вярвам, че към този момент имаме инструментите да създадем по-равноправно общество и да избегнем стагнацията в десетилетията напред. И един от ключовете към това е образованието.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Коментари и разбори 3 Вечерни вести 1 Компании 2 Енергетика 3 Климат 1 Строителство и парцели 2 Компании 3 Имена Реклама Какво ви вбесява?
Нелюбезно, неточно или излишно жестоко отношение.
Личност, на която се възхищавате?
Хора, които дълги години консистентно гонят огромна визия за смяна. Дими Паница да вземем за пример.
Кое свое качество харесвате най-вече?
Търпение и успокоение.
А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Идеята, че задача може да се остави за на следващия ден, тъй като постоянно ще има време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР