Боян Петров не бе открит и при последните опити на

...
Боян Петров не бе открит и при последните опити на
Коментари Харесай

Какво казва Боян Петров пред NOVA преди да поеме към Шиша Пангма

Боян Петров не бе открит и при последните опити на спасителите да го намерят под връх Шиша Пангма. По-рано бе оповестено, че интервенцията по издирването на българския аплинист се приключва, а спасителите демонстрираха откритите движимости на катерача.

Връх Шиша Пангма бе следващата фантазия на Боян Петров за подчинение на всички 14 осемхилядници в света. Българинът се качи на 10 от тях, шест от които в Хималаите. Той покори даже рисковия К2.

Жената до Боян Петров за лавината от поддръжка

В последното си изявление пред NOVA преди да поеме към Шиша Пангма, Боян Петров приказва за планината и границата сред живота и гибелта там.

Междувременно режисьорът Поли Генчева, която е пътуваше с Петров, разяснява пред NOVA: „ Хеликоптерите още веднъж доближиха до лагер 3, огледаха на всички места, ревизираха всичко, направиха голям брой заходи над лагер 2. Това е финален опит, който другари на Боян взехме решение да създадем. Искахме да се уверим персонално с очите си, че сме създали всичко по силите си “.

Кои в действителност за безстрашните шерпи?

Думите на Боян Петров, както и детайлности за последния ден от избавителната интервенция, може да видите в репортажа на NOVA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР