Боян Петров е започнал сам да катери върха Шиша Пангма

...
Боян Петров е започнал сам да катери върха Шиша Пангма
Коментари Харесай

Боян Петров тръгнал сам към върха още а 29 април

Боян Петров е почнал самичък да катери върха Шиша Пангма самичък на 29 април и от този момент е разгласен за липсващ. Това оповестиха във Facebook уредниците на експедицията " Калифа ", в която взе участие и българинът. Останалите участници в експедицията, които са били с него, са се върнали поради неприятно време, показват още уредниците. " Нямаме нова иформация за Боян, в случай че получим вести, ще ви осведомяваме на нашата „ Facebook ” страница ”, допълват те. 

Междувременно съгласно актуализирана информация във Фейсбук профила на водача на " Зелените " Борислав Сандов телефонът на алпиниста е в някой от шерпите му и " очевидно някой от тях е направил позвъняването през вчерашния ден “. По-рано, Сандов заяви отново във Facebook, че през вчерашния ден е било записано позвъняване от сателитния телефон на Боян Петров до негов сътрудник планинар.

Възможно е българинът да се е върнал до някой от по-ниските лагери, а това, че е открита палатката му не е притеснително, счита уредникът на експедицията му Деян Петков, представен от БНР.

" Той носи единствено една палатка, тъй като на първи и втори лагер има други палатки. Това е нормална процедура в алпинизма. Човек влиза в непознати палатки, когато са свободни. По принцип Боян е бърз и той избира да не се връща от време на време до базов лагер. Друг път също се е случвало по седмица да го няма в базов лагер. По-рисково е някой да те бави, някой да се грижи за някой, нагледно казано. Той си има свое движение. Досега Боян постоянно е вземал положителни решения. Надяваме се и този път да е по този начин ", сподели още Петков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР