Боян Магдалинчев няма да внася писмото на съдиите в дневния

...
Боян Магдалинчев няма да внася писмото на съдиите в дневния
Коментари Харесай

Магдалинчев чака Панов да внесе писмото на над 150 съдии за обсъждане във ВСС

Боян Магдалинчев няма да внася писмото на съдиите в дневния ред на Военновъздушни сили, а ще изчака това да направи ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който през вчерашния ден попита за какво няма да бъде разисквана позицията на съдиите.
Това Магдалинчев съобщи пред публицисти във връзка реакцията на магистратите поради метода, по който съгласно тях се организира процедурата по желание на нов основен прокурор.

Магдалинчев позволи, че ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов евентуално е знаел за писмото на над 150 съдии и е можел да го внесе за разглеждане като изключителна точка на съвещанието на Висш съдебен съвет. Магдалинчев позволи и друга опция - писмото на съдиите да е в съгласие с Панов. Той съобщи още, че приказките за цинизъм не били състоятелни.

Магдалинчев още веднъж изрази мнение, че няма причина Конституционният съд да бъде сезиран за избора на Иван Гешев. Но в случай че се стигне до обстановка, в която президентът Румен Радев освободи Сотир Цацаров с декрет (ако бъде определен за началник на КПКОНПИ) преди да има декрет за назначението на Гешев, то ще би трябвало да се търси краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР