Боян Чуков, ТелеграмПосещението на Виктор Орбан в Москва е знаково.

...
Боян Чуков, ТелеграмПосещението на Виктор Орбан в Москва е знаково.
Коментари Харесай

Боян Чуков: Дали Орбан не предаде на Путин тайно послание от Зеленски?

Боян Чуков, Телеграм

Посещението на Виктор Орбан в Москва е знаково. Той съобщи, че не съставлява Европейски Съюз, а съответната част на човечеството, което желае мир. А мир може да има единствено, когато се работи за него. Москва работи за мир и Орбан работи в същата посока.

Любопитен подробност! Орбан посети Москва незабавно след срещата му със Зеленски в Киев. Защо го направи? Дали Зеленски е предал скрито известие по Орбан за Путин, без да бъде цензуриран от своите куратори?

В последно време се усеща, че някогашният сполучлив комедиант в Руския свят е по-скоро в английска орбита, а не американска. А това, изключително след Brexit, не е едно и също. Може Орбан да желае да измести Ердоган като главен медиатор сред Кремъл и обединявания Запад.

Веднага след поемането на председателството на Европейски Съюз от Унгария Виктор направи поръчка за световен миротворец. В допълнение на по-горните версии може да се допусне, че след срещата с Путин само унгарецът знае какво тъкмо желае Путин, какви са неговите условия за мир. Кои са изискванията, за които съветският президент няма да отстъпи.

Да не забравяме също така, че Будапеща има съответни проекти във връзка с досегашните украински земи, обитаеми с етнически унгарци (156 566 през 2001 г.). А те са прекомерно доста с цел да не се преценява Будапеща с тях.

Накрая, все по-ясно се вижда „ възкресяването “ на Австро-унгарската империя. Зад Виктор Орбан стои Светия трон и остарялата европейска аристокрация, която е обвързвана с европейския промишлен капитал. Унгарският министър председател е някакъв тип водач и представител на младите „ австро-унгарци “.

Виктор Орбан е протестант, само че това в тази ситуация няма решаващо значение. Формира се „ австро-унгарско ядро “ в Европейски Съюз, което в бъдеще ще се опита да взриви от вътрешната страна Евросъюза, нещо като „ австро-унгарски “ Exit. В него влизат Унгария, Словакия, Словения и безмълвно Австрия. Всички в зоната на въздействие на Ватикан.

В бъдеще се чака да се причисли и католическа Бавария. Точно тук е спорът сред Ватикан и лондонското Сити, непосредствено обвързвано с Банката за интернационалните заплащания в Базел.

Съгласно информация от съветските телеграм канали, в Москва Виктор Орбан е обсъждал с Владимир Путин следните условия на съветската страна:

1. Прекратяване на огъня. Обмяна на всички пленени.

2. Украйна не влиза в НАТО. На украинска територия да няма войски на НАТО.

3. Демилитаризация на Украйна. Лимит на цифрата украински военни и военна техника.

4. Русия не изтегля своите войски.

5. Крим, ДНР, ЛНР, сухопътният кулоар в Крим остават за Русия. Фактически, само че не юридически. Русия желае ВСУ да напусне градовете Херсон, Запорожие, Славянск, Краматорск, Константиновка и всички територии на новите субекти на РФ.

6. Русия желае Западът да смъкна всички наказания.

Не са реализирани сделки по следните въпроси:

1. Цифрите на демилитаризация.

2. Статутът на съветския език в Украйна. Москва желае съветският да бъде втори формален език. Сваляне на всички забрани за прилагане на съветски език.

3. Денацификация. Русия желае разформироване на всички неонацистки въоръжени формирования.

Коментар

Да се приказва, че Виктор Орбан е „ сътрудник на Путин “ е повече от малоумно. Унгарецът преследва прецизно националните ползи на Унгария и се вписва в тактиката на Ватикан. Наскоро в Будапеща се организира конгрес на консервативните световни сили.

Присъства и съветникът на Тръмп Стивън Банън, който е аналог на Сорос за републиканците. Стивън Банън стартира да построява мрежи сходни на соросоидните по света и естествено и у нас. Демократите и техните сътрудници на въздействие се стараят да ги показват като мрежи на " рашките ". Но не е по този начин.

Връзката на Виктор Орбан с Доналд Тръмп е явна. Старата европейска аристокрация, обвързвана с европейския промишлен капитал, има потребност от евтината ресурсна база на Русия. Иначе Европа се разорява и деиндустриализира. Индустрията бяга в Съединени американски щати, Китай, Виетнам и други.

Това и най-простите го схванаха за разлика от примитивните и обилно платените евроатлантически пропагандатори (блогери, публицисти и университетски „ звезди “) каканижещи по огромните български национални медии единствено за „ потребните идиоти “, които са непрекъснат брой и към този момент не се „ развъждат “ ментално.

Но към момента са непристойно и срамно доста за нас българите. Това е повода у нас най-шумните политици-евроатлантици, които пищят и крещят по всички национални медии, да губят електорална тежест. Това изключително ясно ще си проличи на предварителните избори през есента.

Това е главната разграничителна линия вътре в българските политически партии, които се тресат от кавги и разцепления. Национално виновен не значи „ путинист “! По-интелигентните го схванаха от дълго време. За останалите Владимир Висоцки пее в своята ария „ Песенка о переселения душ “:

Но если туп, по какъв начин дерево, — родишься баобабом
И будешь баобабом тыщу лет, пока помрёшь.
Такие обстановки! Простор воображению!
Был гордым и почтенным, а родился дураком.
А если мало радует такое състояние,
Скажи ещё спасибо, что не сделался скотом.

Очевидно стартира огромното надлъгване. Миналата година украинският контранаступ се провали с гръм и тропот. САЩ&Ко се убедиха, че не могат да победят по боен път Русия. Съединени американски щати нямат запас да се борят на два фронта. Срещу Китай и Русия. За Близкия Изток да не приказваме.
Украинският проблем янките го трансферират напълно на европейците с куратор Лондон. Американците концентрират своите запаси и старания в Азиатско-Тихоокеанския реегион (АТР), против Китай.

През това лято се говореше доста в съветските медии за нахлуване на Водоснабдителна система на РФ. Бе даден и времеви прозорец за офанзивата, който сега се затваря. Това приказва, че Москва няма сили и запаси в този миг за нахлуване.

Няма благоприятни условия за завладяване на Одеса, Николаев, Киев и други. Поне такива бяха съветските упоритости до този миг.

Путин говореше, че „ Одеса е съветски град “ и всички русофили бяха във екстаз. Но както е споделил Николай Хайтов “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш. ”

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР