Боян Чуков, ФейсбукТрусовете в ЧВК Вагнер нанасят сериозни щети на

...
Боян Чуков, ФейсбукТрусовете в ЧВК Вагнер нанасят сериозни щети на
Коментари Харесай

Боян Чуков:Трусовете във Вагнер нанасят сериозни щети на руската политика в Близкия Изток и Африка

Боян Чуков, Facebook

Трусовете в ЧВК " Вагнер " нанасят съществени вреди на съветската външна политика в Близкия Изток и Африка. Създава се напрежение сред съветския и ирански боен контингент в Сирия. В момента се слагат в неуместна и неприятна обстановка африканските водачи, които до този миг са имали контакт и сделки с Пригожин.

Оказа се, че Шойгу като притежател на Малтийски медал и представител на Семейството (хората на Елцин) e непреклонен на своя пост.

Подобен разнобой имаше преди години във връзка с Югославия от страна на Русия. В Белград пристигаха по едно и също време по две съветски делегации с несъгласувани позиции, които постоянно влизаха в несъгласие.

Вътрешнополитическите баталии в Русия сега се експортират в чужбина. В резултат на което Русия " губи лице " пред своите съдружници и другари. Отделно се нанася сериозна имиджова вреда на Путин в световен проект. Отново той е упрекван от съветските патриоти, че единствено " жует сопли ".

Става все по-ясно, че (в случая с падналия аероплан на Пригожин, бел. ред.) се касае за терористичен акт. Заложено е взривно устройство под шасито на самолета. Информации за Противовъздушна отбрана ракета от С-400 или С-300 е агитационен фалшив. Фейк е и свалянето на самолета от Су-35. Не е ясно към този момент по какъв начин, по кое време и съответно от кого е заложен гърмежа.

 

Най-вероятни са четири версии за поръчителя на терористичния акт:

1. Руска диря. Противници на Путин, които целят протест в съветската войска. Акция на петата колона.

2. Украинска диря. Малко евентуална. Киев няма задоволително сили и средства.

3. Американска диря. Не се изключва, само че американците не са изключително заинтригувани. Имат нужния запас.

4. Европейска диря. Най-вероятно с френска проекция. DGSE има сили и средства. Има и съществени аргументи. След събитията в Африка и намесата на “Вагнер ” позициите на Макрон в Елисейския замък се разклатиха. Френската неоколониална система изпомпва годишно 500 милиарда евро в интерес на Париж. Освен това в Нигер откриха неотдавна и находища на нефт.

Не разясня теории за холивудска режисура на злополуката и пластични интервенции на Пригожин и Уткин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР