Боян Чуков, ФейсбукСлед като последните седмици ВСУ (Въоръжените сили на

...
Боян Чуков, ФейсбукСлед като последните седмици ВСУ (Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Боян Чуков: ВСУ избиват цивилно население в Донбас с РСЗО, руснаците отвърнаха с термобарично оръжие

Боян Чуков, Facebook

След като последните седмици ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) избиват безмилостно гражданското население на Донецк с РСЗО (реактивни системи за залпов огън), от съветска страна явно са взели решение за по-малко хуманизъм в сраженията с украинската войска. ЧВК " Вагнер " от няколко дни употребява термобарично оръжие, което е с изключителни благоприятни условия за заличаване на живата мощ на съперника.

Термобаричното оръжие е една степен под използването на ТЯО (тактическо нуклеарно оръжие). Руснаците направиха тази крачка, изключително откакто Франция достави на ВСУ касетъчни муниции с кумулативно-осколочни детайли, чиято приложимост води до доста тежки жертви измежду цивилното население. През май 2008 година на интернационална конференция в Дъблин беше признат текстът на спогодба, имаща за цел възбраната на потреблението, производството, складирането и прехвърлянето на касетъчни муниции. След като " Вагнер " стартира да употребява термобарично оръжие, тактическата самодейност на фронта в Донбас гладко се изземва от Водоснабдителна система на РФ.

Забележка: Термобаричното оръжие се състои от два избухливи заряда. При освобождение на оръжието (пускане от аероплан, в случай че е бомба или изстрелване от оръдие, в случай че е снаряд), се задейства механизъм, който детонира първия заряд на избрана височина. При тази експлозия във въздуха се разпръсква огромно количество летлива течност или тънък прахуляк, който се смесва с атмосферния О2. След като облакът от въпросното вещество се разшири задоволително, се задейства вторият по-мощен избухлив заряд, който го възпламенява и по този начин се получава извънредно мощна детонация. При самото възпламеняване околният въздух се засмуква от огъня, образувайки вакуум, откъдето идва и другото название на термобаричното оръжие – вакуумна бомба. (Уикипедия)

Азовците в " Азовстал ", Мариупол, се предадоха незабавно откакто руснаците използваха термобарично оръжие, с цел да ги изкарат от катакомбите.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР