Боян Бянов е регионален директор на паневропейската платформа за банкови

...
Боян Бянов е регионален директор на паневропейската платформа за банкови
Коментари Харесай

Боян Бянов: Пандемията доведе до исторически растеж на спестяванията в цяла Европа

Боян Бянов е районен шеф на паневропейската платформа за банкови депозити Raisin. Той работи в компанията от близо 5 години, като преди този момент е заемал разнообразни управителни позиции в TBI Bank и FiBank. Г-н Бянов има магистърска степен по финанси от СУ „ Св. Климент Охридски “, както и двугодишна специализация по продажби от Northwestern University в Чикаго. Боян Бянов ще взе участие в Той ще бъде част от дискусионния панел „ Сбогом на депозитите “ , който ще се организира на 27 октомври 2021 година Повече за събитието и предварителна регистрация може да извършите

- Г-н Бянов, по какъв начин пандемията се отрази на настройките на европейците да икономисват?

-Много позитивно. Заради лимитираните благоприятни условия за ползване и желанието на всеки да има някакъв буфер против рецесията, спестяванията доближиха исторически върхове до към 12% от прихода, като сега се вижда известна нормализация и връщане към общоприетите равнища на икономисване.

- Какво съставлява Raisin DS и депозити за какви суми се подписват годишно през нея?

- Raisin DS е платформа, свързваща спестители и банки, тъй че спестителите да имат по-добра възвращаемост на средствата си, а банките да имат опция да диверсифицират депозитната си база и да усъвършенстват цената на ресурса си. От основаването си компанията е помогнала над 70 милиарда евро да бъдат вложени по-ефективно.

- Кои български банки вземат участие в паневропейската платформа Raisin?

- Към момента имаме пет български партнъора- Fibank, БАКБ, ТБИ Банк, Интернешънъл Асет Банк и Инвестбанк, като забавен факт е, че Fibank е първият от нашите повече от 400 колегата.

Очаквайте още мнения и прогнози на господин Бянов в границите на идния Четвърти банково-финансов конгрес „ Бъдещето на парите “.

Програма на форума, както и опция за регистрация ще откриете 

 

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР