Боян Богданович вкара 30 точки, а Килиън Хейс реализира две

...
Боян Богданович вкара 30 точки, а Килиън Хейс реализира две
Коментари Харесай

Детройт сломи Далас след продължение

Боян Богданович вкара 30 точки, а Килиън Хейс осъществя две доста значими тройки в продължението за триумфа на Детройт над Далас със 131:125 в шампионата на Националната баскетболна асоциация.

Хейс приключи мача с 22 точки и осем асистенции, а отборът на Пистънс прекъсна серията си от три следващи провали. Но това е дребна разтуха за тях, защото днешната им победа е едвам 6-а от 24 мача от началото на сезона и те се намират на предпоследното място в цялата Източна конференция.

Марвин Багли Трети прибави 19 точки и взе 13 битки за спечелилите, а Джейдън Айви завърши с 16 пункта и 6 подавания. За гостите от Далас Лука Дончич вкара 35 точки и подаде 10 завършващи паса, помогнаха чу Тим Хардуей-Джуниър с 26 пункта и Крисчун Ууд с 25 и 8 битки.

Айви стреля тъкмо от тройката, с цел да даде преднина на своя отбор 125:123 в продължението, след което Ууд заби и изравни, а Хейс наниза нова тройка. Последва нов пропуск на Хардуей, който в предходните си три опита вкара единствено един. Но нов пробив с панер от тройката на Хейс действително обезпечи триумфа на Детройт.

Дончич вкара 14 точки в първата четвърт от мача, която завърши при тъждество 36:36. Словенецът също беше прецизен от зоната за три точки две минути преди края на първото полувреме, давайки задатък на своите 60:54. Но Детройт нанизаха последните седем точки в първата част и приключиха с задатък от 61:60.

Гостите, които са 3-и в Тихоокеанската дивизия с 10 победи от 21 мача, не се предадоха и в третия интервал още веднъж взеха преднина в резултата на няколко пъти. Но непрекъснат беше единствено Дончич, вкарал още една тройка. Богданович от своя страна в тези минути откри точната си пукотевица и персонално имаше 8 следващи точки, обръщайки развоя на 86:80.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР