Боядисване на яйца на пара – един нов начин Наближават

...
Боядисване на яйца на пара – един нов начин Наближават
Коментари Харесай

Как се боядисват яйца на водна пара?

Боядисване на яйца на пара – един нов метод

Наближават великденските празници. Това значи, че още веднъж можем да се насладим на Великден и да участваме в главната “битка ” на масата. Домакините търсят нови предписания за празнично печене на ядене и измислят истински способи за боядисване на яйца. Днес желая да споделя един от тях с вас. Ще ви кажа по какъв начин да боядисвате яйца по нов метод.

Ще създадем това не посредством нормално потапяне във вода, а с пара. Техниката ви разрешава да постигнете зашеметяваща композиция от цветове. Всяко яйце ще се окаже неповторимо и неповторимо. Сигурен съм, че те ще привлекат вниманието на всички посетители. Интересувате ли се? Тогава да започваме!

Боядисване на яйца на пара – нов и автентичен метод

Необходими са ви:

яйцаоцетхранителна багра за яйцагевгир

Първата стъпка е да сварите яйцата. Гответе ги тъкмо 4 минути, откакто водата заври.

Изсипете малко количество вода в тенджера и сложете на огън. Поставете гевгир от горната страна. Нивото на течността би трябвало да е под дъното му.

Когато водата заври, намалете котлона до най-малко, поставете яйцата в гевгир и ги залейте с оцет.

Сега да преминем към боята. Тя може да бъде една или няколко цвята. Изберете всевъзможен цвят и поръсете яйцата. След това покрийте и оставете да престои 2 минути.

След като изтече избраното време, поръсете яйцата още веднъж с оцет и поръсете с друг цвят багрило. Оставете още веднъж покрито за 2 минути.

Можете да обърнете яйцата, с цел да ги оцветите от всички страни. Редувайте багрилата, като непрестанно покривате черупките с оцет и ги оставяте покрити за 2 минути. Опитайте се да не смесвате прекалено много цветове, пет ще бъдат повече от задоволителни.

 Боядисване на яйца на пара - един нов и автентичен метод.

Може да употребявате и други цветове. Всичко е във вашите ръце!

 Боядисване на яйца на пара - един нов и автентичен метод.

Изплакнете боядисаните яйца деликатно под течаща вода. Не търкайте прекомерно мощно, защото може да измиете боята. След като повърхността изсъхне, разтрийте черупката с памучен тампон, потънал в растително масло.

 Боядисване на яйца на пара - един нов и автентичен метод.

За мен по този начин оцветени яйцата, наподобяват на галактически фотоси от книги. Някои намират аналогия с модела върху мрамор. Във всеки случай яйцата наподобяват доста автентично.

Непременно пробвайте този метод за боядисване на яйца на пара!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР