Боядисайте великденските яйца с хартия! Тези боядисани великденски яйца бяха

...
Боядисайте великденските яйца с хартия! Тези боядисани великденски яйца бяха
Коментари Харесай

Боядисайте великденските яйца с хартия! Чудесна идея!

Боядисайте великденските яйца с хартия!

Тези боядисани великденски яйца бяха толкоз лесни за правене! Трябва да призная, бях малко изнервена от концепцията да завържа нещо, изглеждаше комплицирано и се притеснявах да не изцапам повърхностите към мен. Но знаете ли какво? Това не беше нито едно от тези неща! Докато носите гумени ръкавици … това изобщо не е проблем.

Ето какво ще ви би трябвало:

Твърдо сварени яйца

Оцветители за храна

Хартиени кърпи за ръце

Бутилка спрей с вода

Вентилатор (ако желаете по-бързо да имате подготвени сухи яйца)

Сварете яйцата. Знаете ли, че можете да извършите твърдо сварени яйца, като ги изпечете във фурната!? Правя го от към 3 години и в никакъв случай не съм имала нито едно пукнато яйце!

След като яйцата изстинат, разделете хартиените кърпи на дребни сектори и поставете яйцето в средата.

Съберете хартиената забрадка към яйцето, тъй че да е изцяло покрито. Завъртете края колкото е допустимо по-плътно и го закрепете с дребна ластик. Ползвам ластици за коса.

Изстискайте капки хранителни оцветители непосредствено върху хартиената забрадка.

Вероятно ще желаете да държите яйцето в ръка. Бих имала потребност от трета ръка, с цел да си направя фотография, която върша, тъй че това беше най-хубавото, което можех да направя. Все отново разбирате концепцията. Опитайте се да отделите капките, тъй че да има някакво бяло пространство сред тях. Определено не е нужно да оставяте пространството, само че това оказва помощ да не се смесват цветовете изцяло един с различен, в случай че оставите малко място.

Вземете бутилката си с вода и напръскайте малко количество вода в средата на всяка от капките. Ако към момента можете да видите места от бяла хартия, яйцето изпод ще бъде бяло в тази област, тъй че продължавайте да пръскате, до момента в който хартиената забрадка не се оцвети изцяло. Но имайте поради, колкото повече вода напръскате, толкоз по-малко ослепителен ще бъде цветът върху яйцето. Това е баланс.

Внимателно изстискайте яйцето над мивката, в случай че има спомагателна вода. Дори и да няма, го притиснете деликатно, с цел да сте сигурни, че цветовете на хартиената забрадка се трансферират върху яйцето изпод.

Ето за какво желаете да носите гумени ръкавици. Поставете яйцата в стъклен съд или върху хартия за печене, с цел да изсъхнат. Бях нетърпелива, тъй че насочих вентилатор на масата непосредствено към яйцата и те бяха изцяло изсъхнали за към 3 часа. Определено ви предлагам да извършите същото, в противоположен случай ще би трябвало да ги оставите за една нощ да изсъхнат.

Какво има вътре? Развълнуван ли си? Защото аз бях много разчувствана …

Цветовете на великденските яйца се получиха ярки и красиви и макар че използвах една и съща техника върху всички тях, всяко яйце изглеждаше изцяло друго.

Вижте и друга техника: Боядисване на великденските яйца на пара

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР