Боядисани в розово ковчези бяха подредени днес около хълм в

...
Боядисани в розово ковчези бяха подредени днес около хълм в
Коментари Харесай

След инцидент с 50 жертви, растящият брой загинали в златните мини в ДР Конго беше отбелязан с розови ковчези

Боядисани в розово ковчези бяха подредени през днешния ден към рид в Камитуга в източната част на Демократична република Конго, а спасители полагаха в тях телата на жертви на сриване в златна мина предходната седмица, в което починаха 50 души, оповестява Българска телеграфна агенция.

До момента са извадени 19 тела, сподели Александър Нганду Камундала, зам.-кмет на Камитуга, където живее една от най-старите общности на миньори в ДР Конго.

В целия град магазините и пазарите не работят в символ на респект към починалите, а хората са останали по домовете си, сподели Камундала.

Всяка година десетки хора умират в спонтанните мини в ДР Конго, където постоянно неприятно екипирани миньори слизат дълбоко в търсене на руда. Ръководителят на локалната организация на миньорите Анселм Нджунгу сподели, че неналичието на контрол от страна на държавното управление и на вложения в нужните принадлежности, както и в защитни средства вършат случаите неизбежни.

ДР Конго е един от най-големите производители на злато в района, само че е измежду най-малките експортьори, уточни Организация на обединените нации в годишния си отчет. В него се акцентира, че тонове злато се трансферират контрабандно в световни вериги за доставки през източните съседи на ДР Конго.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР