Боя се, че то (решението за екстрадиране – бел. ред.)

...
Боя се, че то (решението за екстрадиране – бел. ред.)
Коментари Харесай

Реакция на Думата в Москва: Решението за екстрадирането на руски дипломати от България е взето далече на запад

Боя се, че то (решението за изгонване – бел. ред.) е взето и пренасочено към София, надалеч на запад от България. Жалко, доста тъпо. Няма учредения за това”, сподели депутатът, написа БГНЕС.

„ Изгонването на 70 дипломати е сериозен удар. Смятам с огромна възможност, че ще бъдат подхванати реципроцни ограничения по отношение на дипломатическото посланичество на България в Русия”, добави Слуцки.

Той означи, че Русия има " действителни, а не изсмукани от пръстите въпроси " към българската дипломатическа задача ". Според него, сходно отношение сред страни, които обичайно са имали съществени връзки и интензивно икономическо и културно съдействие, не е в реда на нещата.

Случилото се в София демонстрира мащабите на натиска против Русия, добави Слуцки.

Той акцентира, че в България има десетки и стотици здравомислещи политици и общественици, публицисти и учени, които поддържат напълно друга, градивна позиция във връзка с контактите с Москва.

Така че всички тези некоординирани и неоправдани стъпки ги чака механизмът на възвратната пружина ", заключи депутатът.

Във вторник министър председателят Кирил Петков разгласи решението на България да екстрадира 70 чиновници на съветските дипломатически задачи в България, част от които са забъркани в шпионска активност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР