Бой между ученици в Брусарци изпрати момче в 10-и клас

...
Бой между ученици в Брусарци изпрати момче в 10-и клас
Коментари Харесай

Десетокласник е в болница след побой в училище в Брусарци


Бой сред възпитаници в Брусарци изпрати момче в 10-и клас в болница. Две момчета от девети клас се нахвърлили с юмруци върху по-голямото момч, оповестява. Учител ги е разтървал, само че битият е настанен в монтанската болница, споделя татко му Велко Пелин пред малкия екран.

Случаят е от предходната седмица. Побоят станал минути преди началото на седмия час в приблизително учебно заведение " Христо Ботев " в монтанския град. Момчето бързало да излезе на двора за час на класа, като на вратата се сблъскало с момче от девети клас. Ударил несъзнателно с раницата по-малкото момче, десетокласникът е бил нагрубен в отговор. Последвала замяна на реплики, след което деветокласникът догонил на двора другото момче и почнал да му удря плесници, споделя шефът на СУ " Христо Ботев " в Брусарци Асен Арсенов. Нападнатият отвърнал със мощен удар и на помощ се присъединил съученик на деветокласника.

Учител разтървавал биещите се, а самият случай е сниман от видеокамера в учебното заведение. Записите са предадени на полицията.

" Като го взех ми описа, че двамата са му нанесли побой, съгласно него без да има никаква виновност. На едното от отговорните момчета не му е за първи път, само че очевидно никой не е подавал сигнал ", разяснява бащата Велко Пелин.

Нахвърлилото се на пердах момче преди време е било наказвано със забележка за неприятно държание. Предстои да бъде решено дали той и съученикът му ще бъдат осъдени. Възможните санкции за побоя през тази седмица са предизвестие за пренасяне в друго учебно заведение или непосредствено пренасяне, изяснява шефът Асен Арсенов.

Десетокласникът е настанен в болница с мозъчно разтърсване. Баща му ще си търси правата си в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР