Ботсвана ще обяви допълнителен национален празник, ако Айзак Маквала спечели

...
Ботсвана ще обяви допълнителен национален празник, ако Айзак Маквала спечели
Коментари Харесай

Ботсвана ще обяви национален празник в чест на Маквала при титла на 200 метра

Ботсвана ще разгласи спомагателен народен празник, в случай че Айзак Маквала завоюва международната купа в бягането на 200 метра. Финалът в дисциплината е довечера от 23.52 ч. българско време, а 30-годишният играч е един от любимците за златния орден.

Световното състезание в Лондон беше на път да се трансформира в безспорен призрачен сън за Маквала. Заради стомашен вирус той беше подложен под 48-часова карантина, която не му разреши да започва в сериите на 200 метра и във финала на по-силната му дисциплинираност - 400 метра.

Все отново в последния миг Маквала получи късмет да се включи в конкуренцията на половин обиколка. Молбата на националния тим на Боствана беше почетена от интернационалната федерация по лека атлетика (IAAF), която преди този момент получи доста остри рецензии поради дейностите си.

В сряда Маквала трябваше да излезе самичък на пистата в опит да пробяга дистанцията под 20,54 секунди, с цел да стигне до полуфиналите. Той се оправи ослепително и реализира 20,20 секунди макар неуместния седми кулоар, дъжда над Лондон и студеното време - едвам 14 градуса по Целзий. Два часа по-късно ботсванецът се върна, с цел да премине сполучливо през полуфиналите с време 20,14 секунди.

" Президентът е отделил специфичен ден за него. Ще бъде празник за всички хора. Те ще могат да се срещнат с Маквала, а из цялата страна ще има празненства с музика и танци. Този мъж издигна името на нашата страна все по-високо и по-високо и заслужава да бъде посрещнат като воин ", съобщи спортният министър на Ботсвана Тапело Олопенг.

People are recreating Isaac Makwala's celebration and it's genius
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР