Ботсвана обмисля да върне лова на слонове.В страната живее най-голямата

...
Ботсвана обмисля да върне лова на слонове.В страната живее най-голямата
Коментари Харесай

Ботсвана обмисля да разреши отново лова на слонове

Ботсвана обмисля да върне лова на слонове.В страната живее най-голямата популация от тези животни. Вижте повече от Емилия Запартова.

Ботсвана е една от атрактивните туристически дестинации в Африка. За разлика от Южна Африка, тук парковете не са оградени с огради.

Страната се отличава с голямата популация от слонове - общо към 130 000. Това я прави страната с най-вече слонове в света. Избиването им е неразрешено от 4 години.

Сега обаче, държавното управление обмисля смяна. Парламентарна комисия предложи на депутатите да анулират възбраната и да има постоянно, само че лимитирано изтребване на слонове за консервирана храна на други животни. Също по този начин, да се усили броят на трофейните животни за година. Смята се, че по този начин туристите, пристигнали за сафари, ще са повече, само че и ще се реши сериозен проблем на локалните фермери.
Франс Ван Уестюизен, министър на земеделското развиване: Трябва да въведем някакъв баланс. Вече дадохме 40% от земята ни за обработка и в този момент тя е нападната от диви животни. Хората, които не живеят с тях, не могат да преценяват какво предизвикателство е това.
Защитниците на животните бият паника за слоновете, избити към този момент от бракониери в интервала на възбраната.

Парламентарните избори в Ботсвана са през октомври тази година. Наблюдателите считат, че анулацията на лова на слонове може да донесе на ръководещите повече гласове от земеделските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР