Ботоксът, поставен в челото, може да промени начина, по който

...
Ботоксът, поставен в челото, може да промени начина, по който
Коментари Харесай

Учените се произнесоха: Ботоксът в лицето влияе на емоциите

Ботоксът, подложен в челото, може да промени метода, по който мозъците обработват страстите. Това демонстрира изследване оповестено в списанието Scientific Reports.

Бактериалният токсин ботулинов токсин (BTX) - прочут като ботокс, е много известен измежду множеството дами като намеса срещу бръчки. Смята се, че ботулиновият токсин може да направи даже повече, в случай че се инжектира в челото, да вземем за пример, може да облекчи признаците на депресията. Той също по този начин понижава и отрицателните страсти при хора с разстройство на личността, които страдат от рискови промени в настроението.

Професор доктор Тилман Крюгер, който е старши доктор и началник на изследователска група в Клиниката по психиатрия, обществена психиатрия и психотерапия към Медицинското учебно заведение в Хановер, потвърди това преди години. 

Сега психиатрите схванаха къде и по какъв начин ботоксът въздейства върху отрицателната стратегия в мозъка. С помощта на ядрено-магнитен резонанс (MRI) те са визуализирали невронните резултати при пациенти. Резултатът е, че ботулиновият токсин въздейства върху амигдала в мозъка.

„ Отпуснатото чело носи по-положително чувство, по този начин да се каже “, изясни Крюгер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР