Ботоксът, поставен в челото, може да промени начина, по който

...
Ботоксът, поставен в челото, може да промени начина, по който
Коментари Харесай

Проучване: Ботоксът може да промени контрола на емоциите в мозъка


Ботоксът, подложен в челото, може да промени метода, по който мозъците обработват страстите. Това демонстрира изследване оповестено в списанието Scientific Reports.

Бактериалният токсин ботулинов токсин (BTX) - прочут като ботокс, е много известен измежду множеството дами като намеса срещу бръчки. Смята се, че ботулиновият токсин може да направи даже повече, в случай че се инжектира в челото, да вземем за пример, може да облекчи признаците на депресията. Той също по този начин понижава и отрицателните страсти при хора с разстройство на личността, които страдат от рискови промени в настроението.

Професор доктор Тилман Крюгер, който е старши доктор и началник на изследователска група в Клиниката по психиатрия, обществена психиатрия и психотерапия към Медицинското учебно заведение в Хановер, потвърди това преди години.

Сега психиатрите схванаха къде и по какъв начин ботоксът въздейства върху отрицателната стратегия в мозъка. С помощта на ядрено-магнитен резонанс (MRI) те са визуализирали невронните резултати при пациенти. Резултатът е, че ботулиновият токсин въздейства върху амигдала в мозъка.

„ Отпуснатото чело носи по-положително чувство, по този начин да се каже “, изясни Крюгер.

В резултат на това депресивните признаци се усъвършенстват доста. „ Лечението има няколко преимущества едновременно: защото парализиращият резултат продължава три или повече месеца, инжекцията също би трябвало да се ползва единствено на тези шпации “, сподели той.

Ботулиновият токсин лимитира страстите. Това прави работа при меланхолия и разстройство на личността. Около 3% от германците страдат от това заболяване, а повече от 62% от засегнатите са дами. Чрез спиране на противоположната връзка сред мускулите на челото и мозъка, ботулиновият токсин също трансформира прочувствената противоположна връзка. Изследователите са съумели да потвърдят това в мозъците на пациенти, които са били лекувани с инжекция с ботулинов токсин. Само четири седмици по-късно пациентите са имали доста по-малко признаци, което е показано и на ЯМР изображенията.

„ Успяхме да забележим, че ботулиновият токсин оказва помощ за мощното вътрешно напрежение на засегнатите “, споделя психиатърът.

Сравнителна група, лекувана с акупунктура, също сподели усъвършенствани клинични признаци.

В съдействие с Калифорнийския университет в Сан Диего проф. Крюгер открива дружно с негови сътрудници, че ботулиновият токсин може също да облекчи тревожните разстройства, когато се инжектира в мускулите на главата, мускулите на горните и долните крака и мускулите на врата.

Учени от Калифорнийския университет в Ървайн разгласиха изследване, изследващо хипотезата за противоположна връзка посредством потребление на инжекции с ботокс върху група от 10 дами, всяка на възраст сред 33 и 40 години. Жените се инжектират с ботокс, с цел да провокират краткотрайна парализа на глабелурния мускул, виновен за мръщенето, а по-късно се мери мозъчната им интензивност.

Изследователите откриват, че интензивността в центъра на нашия мозък, виновен за прочувствената обработка, демонстрира признаци на смяна, когато виждаме щастливи и ядосани лица след инжектиране на ботокс. Промени се следят и при промени във веретеновидния сектор на мозъка, който оказва помощ при разпознаването на обекти и лица, когато участниците виждат щастливи изражения.

Резултатите демонстрират, че предотвратяването на мръщенето посредством инжекции с ботокс попречва метода, по който мозъкът обработва прочувствените лица.

Ботулиновият токсин е най-силният прочут невротоксин. Произвежда се от бактерията Clostridium botulinum. Той попречва отделянето на невротрансмитера ацетилхолин от окончанията на аксоните, като по този метод предизвиква слаба парализа. Симптомите на отравяне с ботулизъм нормално се предизвикват от консумация на неприятно консервирана храна, в която е насъбран бактериалният токсин. Това инхибира предаването на възбуждане от нервните кафези към други кафези, изключително при свързването на мускулите и кръвта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР