Ботев ще се опита да надгради добрите впечатления от представянето

...
Ботев ще се опита да надгради добрите впечатления от представянето
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ привлече трима и освободи двама

" Ботев " ще се опита да надгради положителните усещания от представянето си в последното състезание на Първа футболна лига с по-предно класиране. Това е желанието на управлението на врачани, които пробваха да запазят състава си и за разлика от последните 4 сезона да не вършат напълно нов тим през лятото.
Заради бюджета, с който разполагат „ зелените " – а той е един от най-ниските в елита, опциите не са неограничени. Никой не смее да приказва за прехвърляния, защото пари за привличането на футболисти със сериозна класа няма.
Това обаче не попречи на врачани да си обезпечат услугите на първокласен халф като Стефан Велев, който идва като свободен сътрудник от Черно море и несъмнено ще увеличи конкуренцията в средата на терена. Като нови в " Ботев " бяха показани крилото Спас Георгиев, който е играл на стадион „ Христо Ботев " през 2016-2019 година, когато тимът се завърна в елита, и юношата на ЦСКА Мартин Смоленски, който идва от " Пирин ".
Врачани бяха напуснати от стоманения войник в защитата Диего Фераресо. Бразилецът с български паспорт реши да играе във втора румънска дивизия за " Глория " /Бузъу/. Негов съотборник там ще е Антонио Георгиев, който също напусна Враца.
Вероятно в идващите дни до започването на новата акция врачани ще опитат да подсилят селекцията си с още играчи. Това зависи от желанието на огромните български клубове да пратят някой от ненужните си играчи да се обиграва във Враца. Това не е новаторска процедура, а и е потвърдила, че прави работа през последните години.
" Ботев " изигра 3 контроли през лятната подготовка, която мина в домашни условия. Тимът на Даниел Моралес инкасира загуби от " Литекс " /Ловеч/ с 0:2 и от " Апоел " /Никозия/ с 0:3, само че пък победи петия в България – " Черно море ", с 3:1. Заради отхвърли на " Дунав " /Лом/ селекцията на врачани не направи генерална подготовка за гостуването си на старта на " Локомотив " /София/. То е на 17 юли /понеделник/, когато за " Ботев " стартира новата футболна акция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР