Ботев се завърна вчера на Колежа с концерт, официална церемония

...
Ботев се завърна вчера на Колежа с концерт, официална церемония
Коментари Харесай

Уникална атмосфера по трибуните, но слаба продукция на терена при откриването на Колежа след 10 години

Ботев се завърна през вчерашния ден на Колежа с концерт, публична гала и първи мач след близо 10 години. Тимът за последно беше играл формален мач в своя дом през 2013-а година. 

Веселбата на Колежа стартира в 15:30ч. с концерт с присъединяване на Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени, Д2 и Ансамбъл Тракия, а водещ беше Део. 

Ботев показа и новия си амулет, който се споделя Бенкса и е канарче. Бенкса е кръстен на легендата на клуба Георги Славков - Бенкса, който един от тримата български футболисти ставали носители на Златната обувка и единственият състезател на Ботев печелил едно от най-ценните самостоятелни оценки във футбола.

Вратите на стадиона отвориха в 17:15ч. и стадионът стартира да се цялостни последователно, а пред входовете се извиха огромни опашки. Мерките за сигурност също бяха на съществено равнище. На входовете се направиха обстойни претърсвания на всички почитатели, а на 2 км. към стадиона във всички направления имаше служители на реда на всяка директна. 

Ботев започва със единствено един българин в състава - халф/бека Николай Минков, който изведе отбора с капитанската лента. 

Стадионът беше открит публично на церемонията, която стартира в 18:30ч. В нея присъединяване взеха кметът на Пловдив Здравко Димитров, собственика на Ботев Антон Зингаревич, строителят на стадиона Илиян Филипов и ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков. Четиримата разрязаха лентата и публично откриха стадиона, а Зико подари на Зингаревич ключ за стадиона. Беше отслужен водосвет, а духов оркестър на Специалните елементи извърши химна на България и " Тих бял Дунав ". Най-успешният български футболист Христо Стоичков също почете Ботев, като беше пуснато видеобръщение от Камата по случай откриването на стадиона.

След формалната гала Ботев почете и ветераните си, откакто награди близо 40 от тях. Те получиха плакети от кмета на Пловдив Здравко Димитров, а посмъртно бяха почетени Динко Дерменджиев - Чико и Никола Щерев - Старика.

Бултрасите направиха страхотна атмосфера още преди първия съдийски сигнал. В първата хореография на почитателите участваха почитателите по всички трибуни. На естрада изток беше изписано " Добре пристигнали в пъкъла " и бяха пуснати димки. На естрада юг се появи транспарант с демон, а изпод пишеше " Днес вашият призрачен сън се завръща ". Димната завеса забави началото на дуела с 10 минути. 

Не се размина и без произшествия и почитателите на Левски скъсаха част от телената мрежа в гостуващия бранш, както и част от плексигласа. До по съществени произшествия обаче по време на дуела не се стигна.

На полувремето за първи път в България се организира и светлинно шоу по време на футболен мач. В него участваха почитателите, които пуснаха светкавиците си,,както и новото осветяване, което правеше разнообразни резултати. Преди началото на втората част дронове изписаха 1912 и Колежа.  

Шоуто по трибуните продължи с втората част от хореографията, която включваше мощна факлеада от трибуните изток и юг, както и над 5-минутна заря. Хореографията беше, откакто второто полувреме беше стартирало и това наложи прекъсването на дуела за 15 минути и това донесе и 15-минутно продължение на дуела. 

Феновете направиха страхотна атмосфера по трибуните, само че не останаха по никакъв начин удовлетворени от играта на Ботев, откакто отборът загуби с 0:1 първия мач на новия стадион. Тимът сътвори едвам чисти положения за целия мач - пропуск от близко на Антоан Бароан, който на празна врата уцели греда и отдалечен удар на Минков, който затрудни Андреев. Левски съумя да осъществя единствения гол в 65-та минута посредством Рикардиньо. Тимът имаше и още няколко чисти положения през второто полувреме. 

След края на дуела треньорът на Ботев Бруно Балтазар съобщи, че отборът е позволил обикновен гол и схваща, че почитателите не са удовлетворени от представянето на тима. 

Треньорът на Левски Елин Топузаков оцени атмосферата и си пожела да има повече такива игрища в България. Топузаков съжали, че Левски не е вкарал още един гол. 

Феновете на Ботев не останаха по никакъв начин удовлетворени от продукцията на тима и скандираха " Всички вън " след края на дуела. Тимът продължава да е без триумф в 6 следващи победи, последната победа е от 4 март. Освен това " канарчетата " още не са си обезпечили оставането в групата два кръга преди края на постоянния сезон и може да играят в групата от 11-то до 16-то място за оцеляване. 

Така за Ботев следва доста значима седмица с посещение на Пирин в четвъртък и домакинство на Лудогорец в неделя. Много е евентуално две загуби в тези срещи да прати отбора в групата за оцеляване, с което сезонът на отбора може да стане още по-лош. Преследвачите Ботев Враца и Берое е 4 и 5 точки, само че Берое играе сега с Пирин и в случай че победи разликата ще стане едвам 2 точки - два кръга преди края. 

Хубавата вест за бултрасите е, че отборът най-сетне се завърна вкъщи след 10-годишни страдания. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР