Ботев Пловдив успя да победи с 1:0 Арис Солун в

...
Ботев Пловдив успя да победи с 1:0 Арис Солун в
Коментари Харесай

Ботев с първа победа на новия Колеж

Ботев Пловдив съумя да победи с 1:0 Арис Солун в контролна среща, изиграна на " Колежа ". Това е и първата победа на " канарчетата " на новия им стадион.Първата добра опция за гол беше на смерката на домакините. Якуб Брабец не съумя да почисти добре топката след центриране на Самуел Акере. Кълбото се озова в Реда Рабей, който от няколко метра насочи удар право в обсега на Хулиан. В ответната офанзива Луис Палма шутира подло от към 20 метра, само че Хидайет Ханкич съумя да избие в корнер. В 16-ата минута Палма центрира в наказателното поле, където Андре Грей беше оставен непокрит, само че не съумя да нанесе прекрасен завършващ удар. 

В 17-ата минута " канарчетата " поведоха. Мартин Секулич получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле. Хърватинът овладя топката, финтира Брабец и със мощен удар матира Хулиан за 1:0. Попадението беше първо за пловдивчани на новия им стадион. 

В 26-ата минута Красиан Колев получи отляво, навлезе във вътрешността и насочи удар от границата на наказателното поле, с което провокира избавяне от Хулиан. От последвалия ъглов удар Секулич прати топката над вратата с глава. В 41-ата минута Панагидис получи отдясно и опита удар, който Янис Карабельов съумя да блокира и топката излезе в корнер. Палма се опита да изненада Ханкич като от ъгловия удар стреля непосредствено във вратата, само че кълбото срещна гредата. Лукас Руп опита добави, само че Самуел Акере го спря. 

В началото на втората част Арис пропусна отличен късмет да изравни резултата. Владимир Дарида откри Салем Мбаката отдясно. Защитникът центрира остро, а Ханкич съумя да избие. Топката се озова в Палма, който навлезе в наказателното поле през центъра, финтира неприятелски футболист и насочи удар, който след рикошет излезе в корнер. В 49-ата минута удар от въздуха на Моузес Одубаджо мина около вратата. 

В идващите минути два следващи удара от далечна отдалеченост на Луис Палма минаха рисково около вратата. В 60-ата минута хондурасецът не съумя да се възползва от неточност в отбраната на Ботев и ударът му профуча около вратата. В 67-ата минута Христодопулос получи отляво до аутлинията, оправи се с двама бранители и навлезе в наказателното поле, като оправи удар, само че около вратата. 

В 82-ата минута гредата спря " канарчетата " от втори гол. Лъчезар Балтанов пусна страховит извеждащ пас към един от новите футболисти на пловдивчани Фаустас Степонавичус. Литовецът се озова самичък против вратаря, трансферира го, само че топката срещна гредата. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР