Ботев (Пловдив) трябва да направи сериозна крачка към спасението д

...
Ботев (Пловдив) трябва да направи сериозна крачка към спасението д
Коментари Харесай

Ботев ще утаява Славия на дъното с победа в Коматево

Ботев (Пловдив) би трябвало да направи сериозна крачка към спасението д днешното си домакинство на Славия от 24-ия кръг на efbet Лига. Шестточковият дуел сред двата отбора в Коматево е през днешния ден от 17.45 часа.

При триумф през днешния ден жълто-черните ще пернат с 6 точки на преследвача си Етър и ще се нуждаят от единствено 1 точка в оставащите два кръга до края на постоянния сезон, с цел да си подсигуряват място в топ 10.

Победата е наложителна и за белите, в случай че желаят да запазят най-малко някаква вяра да завършат отвън рисковата зона. Ако завоюват през днешния ден, столичани ще се приближат единствено на 2 точки от 10-ата позиция, която сега заема точно Ботев.

В състава на домакините има проблеми преди мача. Двама играчи дадоха позитивни проби за ковид и отпадат от сметките на Александър Валентич. Това са бразилците Маркиньос и Джонатан Перейра. Освен тях, мачът ще пропусне и контузеният Димитър Тонев.

Ботев е в напредък в последните си мачове в шампионата. Пловдивчани са в серия от 6 следващи мача без загуба и в този момент се надяват да продължат с положителните си игри. Очаква се те да стартират мача в състав Аргилашки на вратата и Работов, Генев и Янсон в отбрана. Филипов и Конате ще бъдат на двете крила, а Шоколаров и Рабей ще работят в средата на терена. Илиев ще води офанзивата, а зад тила му ще бъдат Току и Цикарски.

Гостите също имат свои проблеми преди мача. Златомир Загорчич ще се лиши от услугите на Дарко Тасевски и Радослав Кирилов. Така единайсеторката евентуално ще бъде формирана от Вуцов на вратата и Александров, Гандри, Христов и Антовски в защита. Узунов и Вълчев ще са двамата опорни халфове, а Макрилос ще работи като плеймейкър. Стоев и Кръстев ще оперират по крилата, а Рангелов ще води офанзивата.

efbet Лига, 24 кръг: Ботев Пловдив - Славия

БОТЕВ: Аргилашки, Работов, Генев, Янсон, Филипов, Рабей, Шоколаров, Конате, Цикарски, Току, Илиев

СЛАВИЯ: Вуцов, Александров, Гандри, Христов, Антовски, Вълчев, Узунов, Стоев, Макрилос, Кръстев, Рангелов

Съдия: Волен Чинков

Начало: 17:45 часа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР