Ботев (Пловдив) ще срещне полския Пяст (Гливице) във втората си

...
Ботев (Пловдив) ще срещне полския Пяст (Гливице) във втората си
Коментари Харесай

Ботев се изправя срещу поляци във втората си контрола в Турция

Ботев (Пловдив) ще срещне полския Пяст (Гливице) във втората си контролна среща по време на лагера в Турция. Спарингът е във вторник от 14:00ч. (българско време). Двубоят ще се играе на терените на комплекс " Титаник " в Лара. В първия си мач на турска земя " жълто-черните " приключиха наедно 1:1 със сръбския Радник (Сурдулица).
Пяст Гливице е полски футболен клуб от град Гливице, учреден през 1945г. Град Гливице е с население от малко над 180 000 души.

Тимът играе в полската Екстракласа, като след 20 изиграни кръга се намира на 5-то място в класирането. Отборът е на единствено две точки от третия Лех Познан и мястото, даващо право на присъединяване в Лига Европа.

Отборът семейства на стадион Пяст, който е с потенциал от 10 000 фенове. Стадионът е реновиран през 2011 година, а още в първия изигран мач на него потенциалът е изпълнен съвсем до краен лимит.

Старши треньор на Пяст е 55-годишният поляк Валдемар Форналик. Той има богата кариера като треньор, а през 2012 година стига и до националния тим на Полша.

Според уеб страницата transfermarkt в отбора на Пяст няма открояваща се звезда и множеството футболисти са с идентични индикатори по отношение на трансферната си стойност. Най-високо оценени, по 500 хиляди евро, са трима футболисти - Микел Киркесков, Якуб Червински и Жоел Валенсия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР