Ботев (Пловдив) съобщи, че се насочва към подновяване на изграждането

...
Ботев (Пловдив) съобщи, че се насочва към подновяване на изграждането
Коментари Харесай

"Ботев" обяви първа крачка към възобновяване на строежа на стадиона си

Ботев " (Пловдив) заяви, че се насочва към възобновяване на построяването на стадион " Христо Ботев ". От клуба оповестиха, че към този момент върви подготовка за започване на строителните действия.

В информацията не се споделя нито по кое време ще стартира същинската работа, нито по кое време се чака да е приключено оборудването.

" Във връзка с идното обновяване на строителните действия на стадион " Христо Ботев ", имаме удоволствието да ви уведомим, че започнаха софтуерни и логистични дейности, свързани с подготовка на работната площадка на спортния обект. С подхванатото ще бъдат обезпечени условия за пускане на СМР ", гласи късото известие в уеб страницата на клуба.

В края на предишния октомври притежателят на " Ботев " Георги Самуилов даде обещание, че стадион " Христо Ботев " ще бъде построен преди средата на 2020 година След това се появиха информации за закъснение с година.

До момента в построяването на стадион " Христо Ботев " са вложени 10 милиона лв., само че обектът е спрян на Акт 10.

Фотогалерия: Българските футболни "бижута ", които останаха единствено на картинка >

Строежът на оборудването стартира по времето, в което клубът беше благосъстоятелност на Цветан Василев. След банкрута на КТБ през 2014 година реконструкцията спря, а футболният клуб стартира да играе домакинските си мачове на построената подготвителна база в Коматево.

В идващите години няколко пъти се представяха проекти за дотъкмяване на ремонта. В един миг последователите на тима оповестиха, че смъкват доверието си към управлението след следващия неуспех за завръщане на " Колежа ".

През лятото на 2017 година беше обявено, че " Ботев " ще вложи всички доходи от евротурнирите в построяването на стадиона. В началото на предходната година Тотев разгласи, че ще има нова концесия след добавяне на " едни 7-8 декара в източната посока на стадиона ".

В края на предишния август притежателят на " Инса ойл " Самуилов закупи 60% от капитала на " Ботев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР