Ботев Пловдив публикува официална позиция след мача срещу Левски. В

...
Ботев Пловдив публикува официална позиция след мача срещу Левски. В
Коментари Харесай

Ботев Пловдив с гневна позиция след напрежението на Герена

Ботев Пловдив разгласява публична позиция след мача против Левски. В нея „ канарчетата “ благодариха на почитателите си за всеотдайната поддръжка и насочиха рецензии към организацията на мача, на полувремето на който почитателите на Левски изстреляха ракети към бранша с почитатели на Ботев Пд.

Ето какво написаха „ жълто-черните “:

„ Уважаеми Ботевисти,

От името на цялото управление, спортно-техническия щаб и футболистите на „ Ботев “ изричаме голямата си признателност за неистовата поддръжка, с която за следващ път дарихте обичания си клуб в дербито против Левски София.

Щастливи сме от обстоятелството, че представителният ни мъжки тим съумя да отговори уместно на вашето показване, като сме уверени, че радостните мигове, които ще изживяваме дружно, занапред предстоят.

И до момента в който връзката сред всички нас става все по-силна и мощна, то няма по какъв начин да подминем с лека ръка поредицата от безобразия, които се случиха отвън терена по време на футболния конфликт.

На почивката сред двете полувремена на срещата, последователите на Ботев бяха подложени на канонада с десетки сигнални ракети, една от които удари човек, който беше откаран с кола за спешна помощ в болница.

Обстрелът на бранша за посетители, където имаше десетки дами и деца, сподели няколко извънредно рискови и будещи неразбиране неща. Няма да се стопираме на културата и адекватността на част от домакинските последователи, тъй като тези грозни и рискови прояви не са казус.

За сметка на това желаеме да изразим мощното си отчаяние от организацията на срещата и последвалите дейности на полицията, която остави хулиганските действия да продължат дълго време без никаква интервенция.

Защо и по какъв начин органите на реда позволиха на стадиона да бъде импортиран цялостен боеприпас? Нали на входовете на спортното оборудване би следвало да се прави щателна инспекция?
 
В случай, че полицията си е свършила добросъвестно работата преди началото на футболната среща, недопускайки  внасянето на въпросните ракети, то тогава насочваме нашето запитване към управлението на ПФК Левски София – по какъв начин въпросните ракети са достигнали до тези, които ги изстрелваха по нашите последователи и ще вземат ли отношение сътрудниците ни към случилото се?

Уважаеми последователи на футболната игра, през днешния ден футболният празник, който сътвориха тимовете на Ботев и Левски, можеше да приключи с драматичен случай.

Ръководството на Ботев осъжда престъпните прояви на шепа самозабравили се „ последователи “ на Левски, като оставаме в очакване на обществен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, по този начин и от управлението на домакините.

С почитание,

Ръководството на ПФК Ботев “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР