Ботев (Пловдив) продължава победната си серия в Първа лига, след

...
Ботев (Пловдив) продължава победната си серия в Първа лига, след
Коментари Харесай

Ботев излезе на второ място в класирането в Първа лига

Ботев (Пловдив) продължава победната си серия в Първа лига, откакто „ канарчетата “ реализираха четвърти следващ триумф в шампионата и общо девети от началото на сезона. Играчите на Душан Керкез надвиха с минималното 1:0 над състава на Черно море като домакини в среща от 13-ия кръг на шампионата. Единственото попадение в дуела осъществя Вини Трибуле още в петата минута.

Така „ жълто-черните “ събраха актив от 28 точки и краткотрайно се изравниха на второто място в подреждането с отбора на Левски, който по-късно през днешния ден посреща Берое. Черно море остава на пета позиция с 22 точки.



Двубоят стартира чудесно за „ канарчетата “, които откриха резултата още в петата минута. След центриране от корнер на Константинос Балоянис Антоан Конте отклони на първа греда и от главата на Даниел Димов топката се насочи към вратата на Пламен Илиев, който в началото съумя да отрази, само че при добавката Вини Трибуле осъществя от непосредствена непосредственост за 1:0.

След попадението последваха равностойни минути, в които Черно море се опита да отговори, само че мъчно стигаше до чисти обстановки пред Ханс Кристиан Бернат.



Все отново в 35-ата минута гостите от Варна бяха доста покрай изравняването. „ Моряците “ извършиха късо корнер, след който Васил Панайотов центрира към вратарското поле. Там Уеслен Жуниор бе оставен непокрит и продължи с глава към Росен Стефанов, който от няколко метра обаче уцели гредата.

Седем минути след подновяването на играта през втората част домакините още веднъж можеха да осъществят след статична обстановка. Балоянис центрира точно от директен свободен удар към Атанас Чернев, който изпревари бранителите на Черно море и стреля с десния крайник, само че настрана от задачата.



В 74-ата минута „ моряците “ пропусната страховит късмет да изравнят. Асен Дончев изведе добре Клаудиу Кешеру с подаване зад тила на Атанас Чернев, само че топката тупна в грапавина на терена и изненада нападателя на гостите, който не съумя да нанесе мощен изстрел.

До края на мача гостите притиснаха своя противник в търсене на попадение, само че " канарчетата " бяха задоволително солидни в защита, с цел да задържат своя задатък, а на собствен ред пропуснаха няколко положителни благоприятни условия за осъществяване на бързи контраатаки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР