Ботев (Пловдив) посреща Етър от 21:00 часа в Коматево в

...
Ботев (Пловдив) посреща Етър от 21:00 часа в Коматево в
Коментари Харесай

Победата е без алтернатива за Ботев срещу Етър

Ботев (Пловдив) посреща Етър от 21:00 часа в Коматево в дуел от новосформираната група, кото ще излъчи участника в баража за Лига Европа с третия в крайното класиране на първата шестица. Системата е комплицирана, само че сметките - не толкоз. От четирите тима в групата сссигурен победител е Черно море, който има цели 9 точки преднина пред втория Арда (Кърджали). Ботев е на точка зад Арда, а финален, само че също с шансове за втората позиция е Етър.

" Канарчетата " се нуждаят от наложителен триумф през днешния ден, с цел да останат в борбата за второто място. Неотдавна те изгубиха точно от съперника си Арда с 0:1, само че по-късно си върнаха самочувствието с триумфа с 3:1 против Дунав. " Виолетовите " пък взеха 4 точки от мачовете с Черно море и Витоша (Бистрица), като демонстрираха признаци за стабилизиране.

В хода на постоянния сезон Етър и Ботев (Пд) направиха 2:2 във Велико Търново, а в ответния дуел " жълто-черните " се постанових с 2:0, като и дввете попадения бяха дело на Лъчезар Балтанов. Капитанът обаче е контузен и няма да играе през днешния ден. Аут в състава на Ферарио Спасов поради контузии са още Александър Тонев и Димитър Тонев. На върха на офанзивата ще застане 19-годишният Иван Василев, а Тодор Неделев ще има поддръжката в средата на терена на Станислав Шопов, Антонио Вутов и Файдер Бурбано.

В Етър контузен е опитният десен защитник Здравко Илиев. Старши треньорът Петко Петков ще заложи на тактичност с петима бранители, като по двата фланга ще работят Иван Стоянов и Антон Огнянов. В предни позиции ще играят Флорент Боджадж, Тонислав Йорданов и Милчо Ангелов.

Откакто се завърнаха в елита, " болярите " инямат гол като посетител на Ботев. В три мача " виолетовите " по този начин и не стигнаха до попадение. За последно Етър вкара в турнирно посещение на пловдивчани през април 1998 година при провалянето с 1:5.

Общият баланс сред двата тима в елита е в интерес на " канарчетата " - 25 победи, 12 равенства и 19 триумфа за Етър.

еfbet Лига - баражи за Лига Европа:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЕТЪР

Вероятни сформира:

БОТЕВ (4-1-4-1): Я. Георгиев; Ф. Филипов; Бандаловски, Работов, Л. Марин; Джонатан; С. Шопов, Неделев, Бурбано, А. Вутов; И. Василев
Старши треньор: Ф. Спасов
ЕТЪР (5-4-1): Х. Иванов; И. Стоянов, Скерлев, Пехливанов, Купенов, А. Огнянов; М. Ангелов, Мартинович, Н. Колев, Т, Йорданов; Боджадж
Старши треньор: П. Петков

СЪДИЯ: Георги Иванов
СТАДИОН: " Ботев 1912 "
НАЧАЛО: 21:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 1/4 кръг, вторник 7 юли  Ботев (Пловдив) 21:00предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР