Ботев (Пловдив) изпуска един от най-конвертируемите си футболисти - Па

...
Ботев (Пловдив) изпуска един от най-конвертируемите си футболисти - Па
Коментари Харесай

Ботев пред раздяла с основен играч

Ботев (Пловдив) изпуска един от най-конвертируемите си футболисти - Па Конате, разбра " Тема Спорт ". Договорът на левия халф-бек изтича с края на сезона. Засега няма индикации контрактът да бъде възобновен. Така Па Конате съвсем несъмнено ще си тръгне като свободен сътрудник. Сериозен интерес към него има от ЦСКА.

Въпреки че е роден в Малмьо (Швеция), левият халф-бек е с гвинейски корени и има 8 мача за националния тим на африканската страна.

Бе притеглен през януари 2021-а, като подписа за 2 години и половина. Той бе взет от някогашния ментор на пловдивчани Азрудин Валентич, като за последно бе играл в норвежкия гранд Розенборг. Освен от армейците Па Конате е мечтан от още няколко европейски клуба.
 От Ботев (Пд) се похвалиха с двама задгранични национали
От Ботев (Пд) се похвалиха с двама задгранични национали

Това са Рой Херман и Па Конате

От Ботев са предложили нови условия на играча и сътрудника му, само че към този момент няма развиване и надали ще има. Вчера от Ботев оповестиха, че Конате е получил повиквателна за националния тим на Гвинея. Лагерът включва мачове против Етиопия. Рой Херман пък бе извикан при младежите на Израел.

Още четирима футболисти на канарчетата са с изтичащи контракти през лятото. Това са двамата вратари Хидайет Ханкич и Георги Аргилашки, както и централните бранители - Виктор Генев, който е и капитан, и Самуел Супрайен. Последният позагуби титулярното си място и може и да не остане. Спортно-техническото управлението на Ботев умува и за привличането на нов вратар, с цел да се застрахова при несполучливи договаряния с Ханкич и Аргилашки.

Антоан Бароан пък не е изключено да бъде продаден. Нападателят се показва все по-силно в последно време и е попаднал в радарите на много клубове.
 Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) приключиха 1:1 в дуел 24-тия кръг на efbet Лига
Самоубийствено тъждество сред Ботев и Локо в дербито на Пловдив

Здрава борба беляза сблъсъка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР