Ботев (Пловдив) е любимата жертва на Али Соу, показва статистиката.

...
Ботев (Пловдив) е любимата жертва на Али Соу, показва статистиката.
Коментари Харесай

Ботев от Пловдив - любимата жертва на Соу от ЦСКА

Ботев (Пловдив) е обичаната жертва на Али Соу, демонстрира статистиката. Срещу " канарчетата " той към този момент има 8 гола във всички шампионати. 4 от тях са в конкуренцията за Купата и 4 са в турнирни срещи. Той вкара за състезание при 1:0 на 14 септември 2019 година в Коматево и два пъти за 2:1 на 16 декември 2018 година на снежния терен на " Армията ", преди да се разпише оня ден, когато направи резултата 2:0 с положително преодоляване, превръщане и отсечен удар по земя.

През 2019-а " алените " отпаднаха от Ботев (Пд) след два трагични полуфинала в шампионата за Купата - проваляне с 2:3 в Коматево и 3:3 на " Армията ". В първия дуел той вкара един път, а на реванша - 2 пъти. През предишния сезон пък негово попадение постави точка на разногласието в полуфинала реванш с " жълто-черните " в Борисовата градина, защото с неговото попадение бе завършено крайното 2:0 за ЦСКА. Тогава първият дуел под тепетата бе приключил 0:0.

Серията на нападателя против Ботев стартира с два гола в края на 2018 година. Тогава " алените " победиха с 2:1 в мач за състезание с две попадения на Соу. За първото му асистираха както Кирил Десподов, по този начин и буца лед от замръзналия терен, която повдигна топката навръх височината на главата му, което му разреши с плонж да означи, а по-късно добави още едно попадение.

Соу е осъществил по един гол против огромните противници на ЦСКА - Левски и Лудогорец. Срещу " сините " се разписа за 3:3, а против разградчани за 1:1, като и двата мача бяха от края на предишния сезон.

Али Соу има един хеттрик на сметката си. Реализира го против Септември (София) на 2 март 2019 година при успеха на ЦСКА с 5:0 на " Армията ". Към 26-годишния гамбиец има сериозен интерес от редица клубове и може да бъде трансфериран по време на зимната пауза в шампионата, написа " Тема Спорт ".
 Звездата на ЦСКА Али Соу се изравни с Фернандо Каранга
Звездата на ЦСКА Али Соу се изравни с Фернандо Каранга

По турнирни голове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР