Ботев Пд разби с 4:1 Берое в Дербито на Тракия

...
Ботев Пд разби с 4:1 Берое в Дербито на Тракия
Коментари Харесай

Ботев Пд не пожали Берое в Дербито на Тракия

Ботев Пд разруши с 4:1 Берое в Дербито на Тракия в среща от 11-ия кръг на efbet Лига.

Антоан Бароан (35, 47) беше прецизен за домакините от дузпа, а при започване на второто полувреме удвои с прелестен удар от далечна отдалеченост. Малко по-късно нападателят оформи своя хеттрик след втора чудесно изпълнена дузпа. Джани Тума (85) означи почетно попадение за Берое, а единствено две минути по-късно Ивелин Попов (87) се разписа след самостоятелен пробив.

Мачът стартира с доста слаб и неакуратен удар на Сантиаго Годой. Ботев отговори секунди по-късно с надалеч по-добър опит на Степонавичус, при който топката мина на сантиметри от гредата. В 18-ата минута Берое направи сериозен пропуск пред противниковата врата. Джорджи Говеа качи топката на главата на Вини Тирбулет, който беше изтърван от обърканата отбрана на Ботев. Нападателят стреля с глава, само че не съумя да насочи удара си в очертанията на вратата. 

В 22-рата минута Балоянис извърши корнер. Той центрира добре в наказателното поле, където Степонавичус бе оставен непокрит. Литовецът стреля с глава, само че насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое. Четири минути по-късно Тирублет още веднъж направи очевиден пропуск. Слаба интервенция на Даниел Кайзер разреши на нападателят на стреля към вратата от метър разстояние до голлинията. Вместо това Тирбулет шутира право във вратаря. 

В 33-ата минута Ботев получи правото да извърши дузпа за нарушаване на капитана Божидар Пенчев. Джеймс Ето`о подаде в наказателното поле, където Пенчев опита да изпревари Бароан, само че вместо това подкоси нападателя и го събори. ВАР удостовери решението на основния арбитър и по този начин Бароан взе топката. Нападателят прати вратаря на гостите в неверния ъгъл и изведе " канарчетата " напред. 

След попадението Ботев можеше да удвои преднината си, само че първо Акере се забави и беше изпреварен от бранител момент преди да стреля към вратата, а по-късно и Бароан се размина с топката при центриране от корнер. В заключителните минути на първото полувреме, както и в добавените три минути Берое натисна Ботев в неговата половина. Гредата избави " канарчетата " след прекрасен шут на Сантиаго Годой, при който Кайзер нямаше какво да направи, само че имаше шанс. 

Второто полувреме стартира мечтано за Ботев. Пловдивчани удвоиха преднината си с прелестен удар на Антоан Бароан от далечна отдалеченост. Той видя, че стражът на гостите Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и с прехвърлящ шут, в който имаше нужната мощ, опъна мрежата на Берое.

В 64-а минута Хуан Лунгарсо игра с ръка отвън наказателното поле, като това му донесе пряк червен картон и остави тима си с 10 индивида.

В 70-а минута Енцо Ойос извърши нарушаване, като игра с ръка и бе отсъдена дузпа, а Антоан Бароан още веднъж бе зад топката, като отново бе непогрешим и означи за 3:0.

Пет минути преди края на постоянното време Джани Политино получи добра топка на границата на наказателното поле, като незабавно стреля, а Кайзер не се намеси добре и топката мина зад него.

Секунди след това Ботев незабавно реагира, като Ивелин Попов овладя топката и напредна самичък, като показва страховит дрибъл, навлезе в наказателното поле и насочи неспасяем удар, с цел да се озове в прегръдките на своите съотборници.

В 90-а минута Лъчезар Балтанов получи комфортна топка и не се поколеба да стреля с първото допиране, само че Ачинели реагира добре и мазета в корнер. От последвалия ъглов удар В 91-а минута Балтанов още веднъж бе подготвен да стреля, само че Емануел Уме го изпревари и самият той го направи, само че топката се отби от десния непряк дирек на Берое.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР