Ботев (Нови пазар) превзе върха в Трета лига – Североизточна

...
Ботев (Нови пазар) превзе върха в Трета лига – Североизточна
Коментари Харесай

Ботев превзе върха в групата

Ботев (Нови пазар) завладя върха в Трета лига – Североизточна аматьорска група. Това стана след безапелационната победа вкъщи над Бенковски (Бяла). Двубоят се игра на градския стадион в Нови пазар пред към 50-60 фенове и бе от следващия ХII кръг. „ Жълто-черните “ от Нови пазар излязоха на терена като водачи в групата, с доста придвижвания, с огромно владеене на топката и непрестанни офанзиви към вратата на гостите, защитавана от Александър Ангелов.

Въпреки надмощието си обаче, първият гол падна в 15-ата минута, маркиран от Живко Герчев от директен свободен удар от близо 25-30 метра. До края на първата част с нови голове се регистрираха Димитър Димитров в 24-ата минута, Симеон Симеонов в 37-ата минута и още веднъж Димитър Димитров в 39-ата минута. Резултатът набъбна на 4:0, като малобройната аудитория очакваше още голове. Това обаче до края на първата част не се случи и двата тима се прибраха на почивката сред двете полувремена. В началото на втората част футболистите на Ботев (Нови пазар) понижиха темпото с мисълта, че всичко в мача към този момент е решено.

Това даде подтик на гостите и те на моменти с бързи контраатаки нападнаха вратата на Тодор Тодоров. В 58-ата минута Стамен Владимиров (Бенковски) беше спънат от бранител на домакините на линията на наказателното поле. Реферът от Силистра Джунейт Мюмюн отсъди директен свободен удар, бурно оспорен от футболистите на гостите с искане на дузпа. След съвещания с помощник рефера Иван Димитров (Силистра) и 4-ия рефер Илия Караколев (Варна) основният арбитър на мача промени решението си и отсъди дузпа.

От бялата точка Илия Ковачганев беше прецизен – 4:1. В 70-ата минута гостите означиха нов гол посредством централния си нападател Стамен Владимиров, който беше изведен в наказателното поле на новопазарци. В оставащите до края на срещата минути бяха направени няколко смени в отбора на домакините. В игра се появиха млади футболисти, на които ще се разчита и в идващите мачове.

Те внесоха свежи сили за нови офанзиви към вратата на гостите. В 82-ата минута, след офанзива от дясно и центрирана топка в наказателното поле на Бенковски, Симеон Симеонов се възползва от опцията за отбелязване на гол и отблизо разстояние оформи крайното 5:2. Победата направи Ботев (Нови пазар) водач в групата преди утрешните срещи от кръга. В идващия ХIII кръг -17 ноември (събота) от 14,00 ч. Ботев (Нови пазар) гостува на новака Тополи 2010 (Тополи), до момента в който Бенковски (Бяла) ще почива.
Салим САЛИХ – Шумен Североизточна Трета лига 12 кръг, събота 10 ноември  Ботев (Нови пазар) 5:2краен резулат  Бенковски (Бяла)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР