Ботев и Локомотив се изправят днес един срещу друг в

...
Ботев и Локомотив се изправят днес един срещу друг в
Коментари Харесай

Ботев срещу Локомотив един срещу друг в 116-то Пловдивско дерби

Ботев и Локомотив се изправят през днешния ден един против различен в 116-то Пловдивско дерби на фаза А група. Двубоят стартира в 17:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево .
Прочетете още
До момента има тъждество в общия баланс като двата отбора са си разменили по 41 триумфа, а хиксовете са 33. Головата разлика е 139:135 в интерес на " смърфовете ".

Треньорът на Ботев Бруно Балтазар ще дебютира в дербито. Португалецът пое Ботев от тази зима. 

В предишния кръг Ботев загуби като посетител на Септември с 1:2, а Локомотив направи 0:0 като хазаин на Берое.

В класирането Ботев е десети с 26 точки, а Локомотив е четвърти с 39 точки. 

Ботев към момента не си обезпечил спокойствието и отборът към момента се бори да се затвърди в местата сред 9-то и 10-то, което ще обезпечи по-лесно доиграване на сезона и отборът няма да е забъркан в борбата за оцеляване. Локо се бори за присъединяване в евротурнирите. 

Първото дерби за сезона на Лаута приключи с триумф за Локомотив с 1:0, а единственото попадение вкара Бабакар Дион.

Интересни обстоятелства преди дербито вижте тук:

За Ботев осъден е титулярният вратар Хидайет Ханкич, който ще бъде сменен от Георги Аргилашки под рамката. Наказан за домакините е и халфът Джеймс Етоо, който ще бъде сменен от Точувку Ннади, който пък се завръща след наказване. Трайно контузен е Станислав Работов.

За Локомотив навън е Йосип Томашевич, който е осъден, а едно от новите попълнения Алфа Конте не беше картотекиран за конфликта. 

Съдия на дуела ще е Валентин Железов. 

Вероятни сформира: 

Ботев:  Георги Аргилашки, Джаспър ван Хертум, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Николай Минков, Точувку Ннади, Дилан Мертенс, Па Конате, Красиан Колев, Уме Емануел, Антоан Бароан

Локомотив:  Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Милош Петрович, Бабакар Дионе, Пиер Зебли, Петър Витанов, Джовани, Димитър Илиев, Ерик Сорга
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР