Ботас с първо време във втората свободна тренировка преди Абу

...
Ботас с първо време във втората свободна тренировка преди Абу
Коментари Харесай

Ботас с първо време във втората свободна тренировка преди Абу Даби

Ботас с първо време във втората свободна подготовка преди Абу Даби
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас даде най-хубаво време във втората свободна подготовка преди Гран При на Абу Даби. Финладенцът финишира за 1:37. 236, като остави зад себе си на единствено на 0.044 сек. водача след първата свободна подготовка Макс Верстапен с Ред Бул. Сесията бе извънредно вълнуваща за почитателите на най-бързите коли, откакто топ 6 бе събран в 0.333 сек. разлика.

Трети бе съотборникът на Верстапен Даниел Рикиардо, а четвърто време даде новият международен първенец Люис Хамилтън с Мерцедес, който към този момент си подсигури петата купа в най-престижната автомобилна конкуренция. Пети и шести приключиха водачите на Ферари Кими Райконен и Себастиян Фетел.

Първите 10 допълват още Ромен Грожан с Хаас, Нико Хюлкенберг с Рено, Кевин Магнусен с Хаас и Естебан Окон с Форс Индия. Ред Бул нямат подиум в Абу Даби от 2013 година насам. Очаква се водачите на Скудерия Ферари да покачат темпото в събота. От 12:00 часа стартира третата свободна подготовка, а от 15:00 е квалификацията за надпреварата в неделя. То стартира в 15:10 и е последното от сегашния сезон във Формула 1.

Освен Хамилтън, който завоюва петата си купа, изравнявайки се с легендата Хуан Мануел Фанджо, стана явен и спечелилият при конструкторите – това е тимът на Мерцедес, който победи с оценката за пета поредна година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР