Ботас: Нуждая се от почивкаПилотът на Мерцедес Валтери Ботас заяви,

...
Ботас: Нуждая се от почивкаПилотът на Мерцедес Валтери Ботас заяви,
Коментари Харесай

Ботас: Нуждая се от почивка

Ботас: Нуждая се от отмора
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас съобщи, че се нуждае от повече отмора след изключителния тежкия от психическа позиция сезон във Формула 1. Докато съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън победи за пети път със международната купа, то финландецът не завоюва нито една етапна победа, като приключи на пето място в генералното класиране при водачите.

,,Искам да си умря и да обмисля някои неща “, показа той за Sky F1.,,Беше изтощително от психическа позиция “, добави Ботас. Формата на състезателя потегли надолу, откакто той бе покрай триумф в Гран При на Русия на пистата в Сочи през септември.

В последния стадий от календара на най-престижната автомобилна конкуренция в Абу Даби, той финишира на пета позиция, като бе изпреварен от четирикратния международен първенец Себастиян Фетел с Ферари и съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо в заключителните обиколки.,,Този сезон не се разви по метода, по който ми се искаше. Състезанието в Абу Даби обобщава всичко – стартирах добре, само че по-късно изгубих позиции “, приключи той.

Шефът на,,сребърните стрели “ Тото Волф изрази терзанието си по отношение на Ботас след края на надпреварата в ОАЕ.,,Мисля, че когато нямаш към този момент късмет за купата и знаеш, че краят на сезона е близо, това те наранява душевен. Надявам се, казусът с Валтери да не е подобен. Той отхвърля да е по този начин, той е огромен войник. През зимата ще беседваме и ще се опитаме да го подготвим оптимално добре за новата акция “, показа Волф. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР