Boss Open, втори кръгАнди Мъри – Александър Бублик 6-3, 7-6(4)Доброто

...
Boss Open, втори кръгАнди Мъри – Александър Бублик 6-3, 7-6(4)Доброто
Коментари Харесай

И Бублик не успя да спре Мъри в Щутгарт


Boss Open, втори кръг
Анди Мъри – Александър Бублик 6-3, 7-6(4)


Доброто показване на Анди Мъри на АТР 250 шампионата в Щутгарт продължава. Бившият №1 записа втора победа след 6-3, 7-6(4) над седмия в схемата Александър Бублик.

И мощните сервиси на представителя на Казахстан не бяха в положение да разколебаят двукратния първенец от Уимбълдън, който за следващ път сподели, че тревата е обичаната му настилка.

На собствен ред шотландецът употребява добре началния си удар, поддържаше високи проценти на извоювани точки и беше по-стабилният от двамата, което му разреши да реализира поврат във втория сет, в който отрази три сетбола на противника си.

В първата част единственият му пробив на 0 за 4-2 бе изцяло задоволителен за триумфа. Предимството му продължи и с пробив за 2-1 във втората част преди да последва непредвиден спад за някогашния №1. Бублик се възползва и завоюва четири следващи гейма. Те можеха да бъдат и пет, само че в най-драматичния миг от мача Мъри отрази два сетбола и резервира интригата в сета.

Случилото се отрази на поставения, който позволи пробив на 0. Мъри мина през нов сложен миг като още веднъж отрази сетбол на сервис, с цел да стигне до 5-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който единственият минипробив за 6-4 бе задоволителен за успеха на британеца.

„ Той е предсказуем в своята непредсказуемост. Готов си за невероятни удари. Той направи някои невероятни неща за 5-6 гейма във втория сет, само че аз продължих да се боря. Спечелих тежък гейм при 2-5 и играх добре до края “, разяснява Мъри след края на мача.

На четвъртфинал той чака спечелилия от мача сред първия в схемата Стефанос Циципас и швейцареца Доминик Щрикер.

В същото време рано с шампионата се сбогува №3 в схемата Хуберт Хуркач. Той загуби с 5-7, 7-6(7), 3-6 от унгареца Мартон Фучович. За спечелилия следва мач против Ник Кирьос или Николоз Басилашвили.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР