BOSS Open, полуфиналМатео Беретини – Оскар Оте 7-6(7), 7-6(5)Матео Беретини

...
BOSS Open, полуфиналМатео Беретини – Оскар Оте 7-6(7), 7-6(5)Матео Беретини
Коментари Харесай

Беретини е на финал в Щутгарт след два тайбрека


BOSS Open, полуфинал

Матео Беретини – Оскар Оте 7-6(7), 7-6(5)

Матео Беретини продължи мощното си показване на ATP 250 шампионата в Щутгарт с двусетов триумф над международния №61 Оскар Оте. Италианецът трябваше да постави съществени старания и не осъществя нито един пробив в хода на мача, само че все пак не разреши на представителя на домакините да сервира изненада и се приближи до първата си купа от една година насам.

Опонент на Беретини в заключителния конфликт ще бъде Анди Мъри или Ник Кирьос.

И двамата съперници записаха по 18 аса, само че Беретини не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Оте бяха две. Фналистът от Уимбълдън завоюва 84% от точките си на първи сервис (41/49), като пред него се откри едиснтвеният брейкпойнт в мача, който обаче не бе осъществен.

Сервисът бе главното оръжие в арсенала и на двамата, като единственият късмет за пробив се откри пред Беретини при 4-4 в първия сет. Оте обаче избегна заплахата след излизане на мрежата, приключило с чудесно воле. Така се стигна до тайбрек, в който германецът поведе с 5-4. Беретини съумя да обърне резултата и да стигне до сетпойнт, който обаче не съумя да осъществя.

Съвсем скоро по-късно функциите се размениха и Оте бе този, който имаше късмет да завърши сета, само че Беретини отговори с отличен бекхенд по диагонала. Сервисът на италианеца стартира още веднъж да работи в най-подходящия вероятен миг и той завоюва и идващите две точки, надделявайки със 7-6(7) в първия сет.

Втората част протече по подобен метод, като и двамата бяха непоклатими на сервис и това наложи изиграването на нов тайбрек. В него Беретини записа два аса и реализира мини-брейк, като това му оказа помощ да стигне до три поредни мачбола. Оте избави първите два, само че международният №10 продължи да слага съперника си напрегнат и в последна сметка победи със 7-6(7), 7-6(5) след 1 час и 48 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР