Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството,

...
Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството,
Коментари Харесай

Босовете на футболните клубове в България искат среща с правителството

Босовете на футболните клубове в България желаят среща с държавното управление, с цел да дискутират опциите за в допълнение подкрепяне на спорта. Шефовете ще предложат страната да връща 10% от налозите, събирани от букмейкърските компании, а парите да се употребяват за подкрепяне на детско-юношеския футбол, аматьорския спорт и инфраструктурни планове.

„ Това е рационално предложение, което може да е потребно и да усъвършенства цялостното положение на българския футбол, който в последните години генерира единствено кавги и разочарования. Аз не се тормозя да споделя това искане намерено, въпреки да сме го обсъждали с много сътрудници, които си дават парите за футбола и признават, че имат потребност от поддръжка и че тъкмо това е една обективна формула. Те оказват помощ на тимове освен в елита, само че и на дилетанти “, съобщи притежателят на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски пред „ Филтър “.

„ Не желаеме помощ за себе си, а за децата, с цел да създадем положителни български футболисти, а освен да водим знайни и незнайни чужденци. От тези 200 милиона лв., които се събират от бетинг фирмите, 10% в действителност са солидна сума, резултатът от която би трябвало да се усети от всички. За да не потъва в нечии джобове, е редно дружно с министрите и специалистите да изработим механизъм за тяхното систематизиране и система за ефикасен надзор. Парите ще отиват за терени, за екипировка, за здравно застраховане, за образования на съдии и треньори. Важно е да се седнем на една маса и да покажем предпочитание за съдействие. Нека се види, че това е работещата формула, а не извиването на ръце с митинги, вандализъм и напрежение по улиците “, добави предприемачът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР