Босненският хърватин Слободан Праляк е починал, след като погълна отрова

...
Босненският хърватин Слободан Праляк е починал, след като погълна отрова
Коментари Харесай

Почина босненският хърватин, който изпи отрова по време процеса в Хага

Босненският хърватин Слободан Праляк е умрял, откакто погълна отрова по време на съвещание на трибунала в Хага, оповестява АП, цитирайки локални медии.

По-рано през днешния ден по време на произнасянето на присъда на Трибунала на Организация на обединените нации в Хага за военните закононарушения в някогашна Югославия той стана и изпи течност от малко шише. По думите му това е било отрова.

Watch as former Bosnian Croat military leader Slobodan Praljak appears to drink poison seconds after ICTY judges uphold his 20-year sentence pic.twitter.com/H4ThZK47Px
— AFP news agency (@AFP) 29 November 2017
Заседанието беше незабавно прекратено и по-късно беше обявено, че той е жив и получава здравна помощ.

Междувременно стана ясно, че президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович е прекъснал визитата си в Исландия и се връща незабавно в Загреб поради събитията в Международния арбитражен съд в Хага.

Хагският арбитражен съд удостовери присъдите на Ядранко Пърлич, Слободан Праляк и още четирима босненски хърватски водачи за военни закононарушения против босненски мюсюлмани.

Председателят на Хърватския народ сабор Божо Любич отхвърли днешните присъди като неоснователни и съобщи, че съгласно обясненията на съда не е потвърдена командна и персонална отговорност на шестимата хървати.

Според него Хърватия е получила пестник в Хага. " Решаваща роля за решението на трибунала играха съдружници на Хърватия в Европейски Съюз и НАТО. Хърватия можеше да направи повече ", акцентира Любич пред публицисти в Загреб.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР