Босна забрани на лидери на руския рокерски клуб Нощни вълци

...
Босна забрани на лидери на руския рокерски клуб Нощни вълци
Коментари Харесай

Босна отказа да пусне на своя територия лидери на клуб Нощни вълци

Босна забрани на водачи на съветския рокерски клуб Нощни вълци да влязат в страната идната седмица от съображения за сигурност, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните медии.

Съединени американски щати оповестиха наказания против клуба поради неговата роля в проруския сепаратистки протест в Украйна.

Нощните вълци оповестиха тур в босненската Република Сръбска като част от обиколка из Балканите под мотото “Руски Балкани”, само че босненският министър на сигурността Драган Мектич сподели, че визитата им не е туристическа, а е по-скоро водена от политически претекстове.

Мектич съобщи за Ройтерс, че босненските сръбски водачи желаят да употребяват Нощните вълци за заплашване на съперниците на президента на Република Сръбска Милорад Додик и за привличане на гласоподаватели преди изборите през октомври.

Босненските служби за сигурност са забранили на водача на клуба Александър Залдостанов, прочут с прякора Хирург, и на Саша Савич, водач на сръбския клон на клуба, да влязат в Босна на 20 март, заяви босненският в. “Дневни аваз”.

Медиите в Босна по-рано оповестиха, че се чака Нощните вълци да се срещнат с Додик по време на визитата, което било проведено благодарение на съветското посолство в Сараево.

Додик също е под глобите на Съединени американски щати поради противозаконен референдум в Република Сръбска през 2016 година Той и други босненски сърби избират Русия пред Западна Европа поради общата православна вяра и просвета, отбелязва Ройтерс.

Руски доброволци водиха война на страната на босненските сърби по време на войната от 1992-1995 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР