Босна и Херцеговина и Федерална Република Германия сключиха днес в

...
Босна и Херцеговина и Федерална Република Германия сключиха днес в
Коментари Харесай

Германия дарява 1,2 милиона евро на въоръжените сили на Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина и Федерална Република Германия подписаха през днешния ден в Сараево техническо съглашение, в границите на което немското държавно управление дефинира финансова помощ за инфраструктурни планове на Въоръжените сили на Босна, заяви босненската телевизия БХРТ.

Секретарят към босненското Министерство на защитата Мухамед Смаич и военното аташе на Германия полковник Йозеф Нолте подписаха съглашението, което планува финансиране в размер на 1,2 млн. евро. То ще бъде вложено в четири плана за създаване и ремонт на казармите на Въоръжените сили на Босна.

Смаич благодари за тази помощ и акцентира, че с подписването на съглашението за реализация на инфраструктурни планове се удостоверява партньорството сред двете страни. Той означи, че Германия е същински другар на Босна и по пътя ѝ към присъединение в НАТО.

Полк. Нолте уточни, че съглашението обгръща планове на територията на цяла Босна. Той означи също, че общата стойност на даренията, които Германия е направила за Босна до момента, възлиза на 6,5 млн. евро. По думите му това не е последното подписано от Германия и Босна съглашение за тази година и в идния интервал ще има още такива, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР