Бош и PSA Peugeot Citroën планират да разработят съвместно хидравлична

...
Бош и PSA Peugeot Citroën планират да разработят съвместно хидравлична
Коментари Харесай

Бош разработва хидравличен хибрид за леки автомобили

Бош и PSA Peugeot Citroën възнамеряват да разработят взаимно хидравлична хибридна задвижваща система за леки коли. Проектът е продължение на сполучливото въвеждане на електрохибридната идея на Бош с разграничени мостове (Axle-Split) в дизеловите коли на PSA Peugeot Citroën. Разработваната системата включва два хидравлични елемента с батерии на налягането. Концепцията за делене на силата дава опция автомобилът да бъде задвижван по три метода: по стандартния машинален прийом, хидравлично или в композиция от двете. При ниско натоварване моторът с вътрешно горене може да работи по-икономично. Освен това, кинетичната сила, която при естествени условия се губи, при прекъсване може да бъде конвертирана в хидравлична и да бъде насъбрана в акумулатора на налягането. Тази сила може да бъде употребена за задвижване на автомобила. Потеглянето може да се извърши напълно хидравлично, при което на къси дистанции няма да има никакви нездравословни излъчвания. Очаква се съкращаване на CO2 с 30% съгласно стандартите на новия Европейски режим на шофиране (NEDC) и с 45% при напълно градско придвижване.

По принцип тази технология може да се комбинира с всеки стандартен мотор. В началната фаза тя ще се употребява в компактния клас, само че е подобаваща и за останалите пазарни сегменти при леките коли и вановете за градски трафик. Хидравлично-механичната задвижваща система се базира на хибридна технология,която е по-икономична, издръжлива и лесна за поддръжка. Тя не изисква и специфична инфраструктура (като например станции за зареждане с ток) и може да се ползва във всяка точка от земното кълбо.

Принципът на хидравличното задвижване, който е в основата на хидравличния хибрид, се употребява от Bosch Rexroth в международен мащаб. Бош и PSA виждат голям капацитет в адаптирането на тази технология към сегмента на леките коли. Тясното съдействие сред PSA Peugeot Citroën и Бош датира от 2008 година, когато фирмите започнаха взаимна инженерна работа. В подтекста на стратегическото партньорство, през 2011 година Peugeot пусна модела 3008 HYbrid4 – първия сериен лек дизелов хибрид в света със система за задвижване „ Axle-Split ”. В тясно съдействие с Бош PSA Peugeot Citroën създаде електрическите съставни елементи (електромотор, силова електроника и генератор за високо напрежение), както и специфичния механически дизайн на електронната стабилизираща стратегия ESP® за хибридни коли. Тази задвижваща идея е вградена в моделите Peugeot 508 (в комбито RXH и в седана HYbrid4) и Citroën DS5 HYbrid4. Бош доставя съставените елементи за електрозадвижването и на тези коли.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР