Bosch вече има около 220 служители в България, още хора

...
Bosch вече има около 220 служители в България, още хора
Коментари Харесай

Продажбите на Bosch в България са надвишили 200 млн. лв.

Bosch към този момент има към 220 чиновници в България, още хора ще бъдат наети през тази година, главно в създаването на програмен продукт

[Bosch] Германската група Bosch е нараснала продажбите си в България с близо една пета през предходната година, като общата сума е надвишила 200 млн. лева Компанията отбелязва положителни резултати във всички браншове, в които оперира, само че изключително мощно е развиването на IT сдружението " Бош програмен продукт иновейшънс ". Броят на чиновниците на Bosch в страната също е повишен през предходната година, а в допълнение хора ще бъдат наети през 2019 година, най-вече в създаването на програмен продукт.

Всички бизнес браншове

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Инженеринговата и софтуерна компания е приключила финансовата 2018 година с общ размер на консолидираните продажби в страната в размер на 203 млн. лева (104 млн. евро), отбелязвайки растеж от повече от 19% спрямо миналата година, оповестиха от групата. " През 2018 година активността на Bosch в България още веднъж се развиваше доста добре във всички бизнес браншове, с които компанията е показана в страната - автомобилни технологии, потребителски артикули и енергийна и сградна техника ", споделя Михай Болдижар, общоприет шеф на " Роберт Бош " и представител на групата Bosch в страната, в прессъобщение. По думите му упованията са компанията да продължи да пораства и през тази година, в това число и вследствие на развиването на активността в България. Към края на 2018 година групата има към 220 чиновници в България. Този брой се чака да се усили през 2019 година, изключително в областта на създаването на програмен продукт, показват от компанията.

На място и директни продажби

В България немската компания има три сдружения - " Роберт Бош ", което се занимава с търговия и дистрибуция на електроинструменти, авточасти и термотехника, " БСХ Домакински уреди България " и " Бош програмен продукт иновейшънс ". Продажбите на първите две регистрират лек спад през предходната година (виж таблицата), само че приходите на софтуерната компания скачат с над 60% и са причина за регистрираното нарастване като цяло. Освен посредством тези сдружения групата прави и директни продажби на компании в България, с което общия размер на доставките действително е доста по-голям. Финансови резултати (млн. лева.) Роберт Бош 2018 2017 Приходи от контракти с клиенти25.526.3Печалба0.20.6 БСХ Домакински уреди България 2018 2017 Приходи34.836.4Печалба1.00.6 Бош програмен продукт иновейшънс 2018 2017 Приходи от продажби17.110.5Печалба0.70.4 Общо за трите сдружения 77.3 73.2 Източник: доклади на сдруженията

Софтуерен растеж

Броят на чиновниците в " Бош програмен продукт иновейшънс " през 2018 година е повишен с 25% и е надвишил 170 души към края на годината. " Това бизнес звено отбелязва непрестанен напредък, като през 2019 година е планувано в допълнение увеличение на броя на личния състав с до 30% ", споделиха от компанията и прибавиха, че и сега има към 20 свободни позиции. Българските програмисти създават платформата Bosch IoT Suite, както и решения в области като селско стопанство, умни здания, превоз, ритейл, енергетика и произвеждане. Софтуерната компания съществува като сдружение от 2016 година, откакто година по-рано немската група закупи ProSyst Software, в това число българското дъщерно " Просист Лабс ", които в следствие бяха слети в " Бош програмен продукт иновейшънс ".

През 2019 година групата чака развиването на международната стопанска система да се забави. Въпреки това прогнозата на Bosch е продажбите й леко да надвишат миналогодишните равнища. За 2018 година оборотът на групата е 78.5 милиарда евро, а заетите са към 410 хиляди по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР