Босът на волейболния тим се надява да успее да убеди

...
Босът на волейболния тим се надява да успее да убеди
Коментари Харесай

Франческо Кадеду напуска Дея спорт, президентът на бургаския клуб втрещен

Босът на волейболния отбор се надява да успее да убеди старши треньора да размишления, само че спецът е безапелационен, тъй като играчите не го уважавали

Носителят на Купата на България по волейбол при мъжете Дея спорт, който е и водач в подреждането на постоянния сезон в Националната волейболна лига (НВЛ) изненадващо остана без старши треньор. Италианският експерт Франческо Кадеду втрещи почитателите и  клубния президент Александър Маджуров като разгласи, че към този момент няма да води бургаски отбор. 

" Не желая да приказвам за мача. Това беше моят финален мач с Дея заради неналичието на почитание от страна на тима към мен. Благодаря за всичко и довиждане ", съобщи той в ефира на Макс Спорт 2 след успеха с 3:1 гейма над Берое в 13-ия кръг на мъжкото състезание. Като причина италианецът уточни липса на почитание от страна на играчите в отбора, оповестява БНР.

Дея спорт е безапелационен водач в шампионата с 12 победи и единствено една загуба в първите 13 мача. Преди броени дни отборът завоюва и първия си трофей, печелейки Купата на България, вследствие на което управляващите в Бургас обявиха, че подвигат бюджета.

49-годишният Кадеду оглави Дея в края на 2022 година. Преди това италианецът е работил за тимове като полския Ресовия Жешув, италианските Латина, Кунео, Мачерата, Пиаченца и Перуджа, съветския Факел, като е бил и старши треньор на националния тим на Словакия за дами.

Изявлението на старши треньора на Дея спорт изненада даже клубния президент Александър Маджуров, който съобщи, че занапред ще организира диалози с Кадеду, оповестява Българска национална телевизия.

" Не мога да кажа какво се случва, и аз съм сюрпризиран. И на мен ми съобщи, че това му е последният мач, само че за какво, по какъв начин и по каква причина, ще стане ясно, като мине страстта. Ще седнем и ще поговорим, с цел да разберем повода, въпреки всичко всеки по време и след подобен мач (когато нещата не се получават по най-хубавия начин), има насъбрана изнервеност и страст “, показа той пред националната телевизия. 

„ Ще изпием по едно кафе и ще се разберем, в случай че Кеки (б.р. Франческо Кадеду) е взел твърдо решение. Нямам кой знае какви благоприятни условия да му влияя. Мисля, че и той, и останалите, като отмине страстта, ще бъдем малко по-разумни - да обмислим. По време на мача може би се сътвори неверно усещане, че дуелът ще е лек, само че след това нещата малко се пообъркаха. Там стартира да се натрупа едно напрежение, което не мисля, че е някаква огромна драма. Положителното от обстановката е, че даже и да играем неприятно, печелим ", разяснява Маджуров.

Босът на бургазлии добави още, че в клуба се работи по основаването на условия за трайни и дълготрайни триумфи, а Франческо Кадеду е бил доста значима част от този план.

" До момента не е имало изгледи за овакантяване и сходни неща. По-рано преди мача даже говорихме за плана Дея, защото това, че спечелихме Купата е единствено една стъпка към задачата, която сме си сложили. Да създадем условия, тъй че тимът да стане артикул, както е в целия цивилизован свят, с цел да бъде трайно и дълготрайно това, а не един фойерверк с една Купа ", безапелационен е президентът на Дея.

" В последна сметка моята цел е тимът да стане самостоятелен от мен, т.е. той да бъде маркетингов артикул, който се продава. По този метод минимизираме рисковете, в случай че аз нямам опция или нещо се случи с мен, отборът/проектът да пропадне. Това е единствено една стъпка и Кадеду е част от този план. Не знам какво го е предиздвикало да реагира по този начин, допускам, че на следващия ден ще схвана и ще дадем спомагателна информация ", сподели още Александър Маджуров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР