Боряна Калейн води във временното класиране след приключване на квалификациите

...
Боряна Калейн води във временното класиране след приключване на квалификациите
Коментари Харесай

Боряна Калейн остава водачка във временното класиране

Боряна Калейн води във краткотрайното класиране след привършване на квалификациите на обръч и топка при дамите на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец " в София. Втората позиция заема Линой Ашрам от Израел, а след нея са двете представителки на Беларус Алина Харнаско и Анастасия Салос. Втората българка Катрин Тасева е пета досега. Официален посетител на надпреварата е президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

Боряна Калейн получи оценки от 25.100 точки на обръч и 26.250 на топка и има общ брой от 51.350 точки. тя имаше леки грешки и в двете композиции. Втора е Линой Ашрам с оценки 25.800 на обръч и 25.550 на топка. Тя също е със общ брой от 51.350 точки, само че има по-слаби оценки за осъществяване. Освен това Ашрам направи груба неточност в съчетанието си с топка, в което приключи без апарат.

Трета се подреди Алина Харнаско (Беларус) с 49.900 (24.650 точки на обръч и 25.250 точки на топка), следвана от сънародничката си Анастасия Салос с 49.650 (25.500 и 24.150). Пета досега е другата българка Катрин Тасева със общ брой от 47.350 точки след оценки 22.950 точки на обръч и 24.400 на топка.

Тасева сгреши в края на съчетанието си с обръч, в което имаше и други грешки. На топка също имаше леки неточности.

Боряна Калейн се класира за финалите на обръч и топка, а Тасева е финалистка на топка. Калейн влиза на топка с първа оценка, а на обръч с трета, до момента в който Тасева е с четвърта оценка на топка и с 12-а на обръч.

Жените ще играят с бухалки и лента в събота, когато ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на четирите уреда.

От 18.30 до 19.40 часа през днешния ден ансамблите ще играят съчетанията с пет топки. Отборът на България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова е в група "В " от 19.10 часа.

В София ще вземат участие единствено 11 ансамбъла, откакто от стартовите описи отпаднаха още Бразилия и Унгария.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР