Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от турнира по

...
Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от турнира по
Коментари Харесай

Боряна Калейн е първата българка със злато на Световните игри, България с два медала още в първия ден

Боряна Калейн завоюва златен орден на обръч от шампионата по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам, Съединени американски щати. На топка българската представителка приключи на пето място. Състезателката от клуб „ Левски Триадица “ игра доста мощно в квалификациите, влезе във финалите на двата уреда с първа оценка, с цел да завоюва отличие от първия спортен ден в художествената гимнастика, заяви „ Труд бг “.

За обръча си Боряна Калейн получи 34.400 точки, с което сграбчи златния орден. След нея се подреди София Рафаели от Италия с 34.350 точки, а бронзът е за Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки.

След оценката на Фани Пигницки Унгария става деветата страна, спечелила орден в художествената гимнастика на Световните игри. В същото време Боряна Калейн е първата българка със злато от този конгрес.

Във финала на топка Боряна Калейн приключи пета, допускайки неточности при осъществяването си във финала. Тя остана на пето място с 31.150 точки. Златото отиде при Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки.

Втората ни представителка в Съединени американски щати Ева Брезалиева остана отвън финалите на тези два уреда.

Състезанието продължава довечера с квалификациите и финалите на лента и бухалки.

Според разпоредбите на Световните игри не се играе многобой, а единствено финали на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на олимпийските игри.

В същото време в категория " Смесени двойки " на надпреварата по спортна аеробика на Световните игри националните ни състезатели Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов завоюваха бронзовия орден в тази категория, показвайки за следващ път международната си класа.

" Гордеем се с вас прелестни и неповторими деца. За нас вие сте скъпо злато! ", написаха от федерацията по спортна аеробика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР