Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от турнира по

...
Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от турнира по
Коментари Харесай

Боряна Калейн със златен медал на обръч на Световните игри в САЩ

Боряна Калейн завоюва златен орден на обръч от шампионата по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам, Съединени американски щати. На топка българската представителка приключи на пето място.

Състезателката от клуб „ Левски Триадица “ игра доста мощно в квалификациите, влезе във финалите на двата уреда с първа оценка, с цел да завоюва отличие от първия спортен ден в художествената гимнастика.

За обръча си Боряна Калейн получи 34.400 точки, с което сграбчи златния орден. След нея се подреди София Рафаели от Италия с 34.350 точки, а бронзът е за Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки.

Във финала на топка Боряна Калейн приключи пета, допускайки неточности при осъществяването си във финала. Тя остана на пето място с 31.150 точки. Златото отиде при Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки.

Втората ни представителка в Съединени американски щати Ева Брезалиева остана отвън финалите на тези два уреда.

Състезанието продължава довечера с квалификациите и финалите на лента и бухалки.

Според разпоредбите на Световните игри не се играе многобой. В шампионата по художествена гимнастика се раздават медали единствено на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на олимпийските игри.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР