Боряна Калейн спечели втори медал от Световните игри по художествена

...
Боряна Калейн спечели втори медал от Световните игри по художествена
Коментари Харесай

Боряна Калейн донесе втори медал от Световните игри в САЩ

Боряна Калейн завоюва втори орден от Световните игри по художествена гимнастика в американския град Бирмингам, щата Алабама. Нашето момиче се поздрави със сребро във финала на лента.
Вчера родната прелест ликува със златото на обръч , а тази заран бе покрай ново първо място след страхотна лента, само че леки грешки не й разрешиха да победи, като оценката от 32.650 й отреди второто място. Златото отиде при израелката Дария Атаманов с 32.750 точки, а с бронза се окичи представителката на Украйна Виктория Оноприенко с оценка 31.750.

В другия край за деня на бухалки, Калейн позволи неточност и остана четвърта на уреда. Другата ни състезателка Ева Брезалиева реализира пето място на бухалки при единствения си край на Световните игри. Шампионка на уреда стана София Рафаели от Италия, а със среброто и бронза се поздравиха надлежно Атаманов и словенката Екатерина Веденеева.

Според разпоредбите на Световните игри не се играе многобой . В шампионата по художествена гимнастика се раздават медали единствено на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на Олимпийските игри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР