Боряна Калейн спечели два златни медала във финалите на отделните

...
Боряна Калейн спечели два златни медала във финалите на отделните
Коментари Харесай

Боряна Калейн с два златни медала от финалите на уредите в София

Боряна Калейн завоюва два златни медала във финалите на обособените уреди на международната купа по художествена гимнастика, която се организира в " Арена Армеец ", съобщи БНР.

Възпитаничката на Мариана Памукова сподели превъзходните си и извънредно сложни съчетания по най-хубавия метод и стъпи на първите места във финалите с обръч и с топка.

Във финала с обръч европейската ни вицешампионка получи за осъществяването си оценка 32.100 точки, като изпревари италианката София Рафаели. Гимнастичката, която се приготвя при дъщерята и при внучката на именитата Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи, беше оценена с 30.300 точки. Бронзът стана владеене на състезателката от Франция - Милет Мие с оценка от 29.000 точки.

За страдание втората ни представителка в този край Стилияна Николова позволи извънредно груби неточности, в това число излизане на отвън килима на апарат и гимнастичка и остана на последното 8-мо място с оценка от 25.050 точки.

Във финала с топка Боряна Калейн още веднъж потвърди класата си и след прелестното си осъществяване сграбчи второ златно отличие с оценка от 32.650 точки. И тук българката изпревари София Рафаели (Италия), която беше оценена с 32.500. Трета с 29.500 точки остана нейната сънародничка Милена Балдасари, която също се пордготвя при Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР