Боряна Калейн се класира на два от два финала след

...
Боряна Калейн се класира на два от два финала след
Коментари Харесай

Калейн се класира за два финала на Световното

Боряна Калейн се класира на два от два финала след първия ден от Световното състезание по художествена гимнастика в японския град Китакюшу. Родната прелест влиза във финалите на обръч и топка с четвърти по мощ оценки от 25.200 и 26.550.

Другата ни представителка в самостоятелното - Татяна Воложанина, стигна до финала на топка в дебюта си. Финалите на обръч и топка стартират в 13:15 ч. българско време.

След първия ден на Световното Калейн заема четвърто място в многобоя, до момента в който Воложанина е девета. Лидерка досега е двукратната международна шампионка Дина Аверина от Русия с 56.725 точки, следвана от сестра си Арина с 55.700 и представителката на Беларус Алина Харнаско с 54.475 пункта.

Финалът в многобоя ще бъде в петък (29 октомври). В многобоя могат да вземат участие състезателки, които са изиграли три или четири съчетания в многобоя, като за всяка се вземат трите и най-високи оценки, а най-ниската отпада.

Първите 18 от квалификациите се класират за самостоятелния многобой, където всичко стартира от нула. Във финала за многобоя се оформят два потока - поток Б от 10-о до 18-о място и поток А от 1-о до 9-о място. Всичките 18 гимнастички играя по четири съчетания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР